0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Срастване на яйчник
« -: Август 02, 2006, 10:10:12 am »
Здравйте момичета!  :D
Вчера ходих на гинеколог. Гледа ме вагинално чрез ехограф. Откри ми срастване на левия яйчник. Лекарят ми каза, че това не би трябвало да ме притеснява и при такива случаи се прави операция само тогава, когато води до проблем със забременяването. Аз съм малко притеснена, защото със съпруга ми правим опити за зачеване от 5 месеца. Преди време два пъти имах възпаление на левия яйчник, което ме тревожи още повече. След вчерашния преглед гинекологът ми предписа калолечение, Azitrox 500, Aspirin 100, Duphaston.
Моля ви, обяснете ми какво означава това срастване и тежки ли са последствията от него? За какво се предписва Duphaston?
Това е засега. Чао
Re: Срастване на яйчник
« Отговор #1 -: Август 02, 2006, 12:02:05 pm »
Здрасти Гери!Калолечението е подходящо да се прави за сраствания, но по-добър ефект би имала физиотерапията.Аз ги направих преди месец едновременно и двете процедури, превантивно след спонтанен аборт. Ако не друго, поне калта имаше много добър пилинг ефект, кожата става като бебешка  :D
Но според мен трябва да направиш физиотерапия, с включване на няколко терапии /ултразвук, високо и нискочестотни токове и там други подобни, по преценка на твоя лекар/
*
« Отговор #2 -: Август 02, 2006, 13:17:53 pm »
Duphaston e всъщност синтетичен прогестерон - изписва се почти "стандартно" при опити за забременяване. Той подпопомага лигавицата с цел по-успешно имплантиране.
Калните бани - сигурно заради срастванията (на мен по този случай ми правиха физиотерапия). Ама срастванията ми е чудно как са видени на УЗИ. 8O
Колкото до аспирина - без изследвания доктора ти не би могъл да разбере дали е необходим или не.
Azitrox 500 - не ми е бил изписван.
*
« Отговор #3 -: Август 02, 2006, 15:48:39 pm »
Благодаря за информацията  :) Страхотни сте! Много е хубаво когато човек може да сподели проблемите си и да види разбиране и съпричастност. Момичета, моля ви пояснете ми какво е срастване, опасно ли е, какви са последствията.
« Отговор #4 -: Август 06, 2006, 19:34:46 pm »
Здравей Гери!
Аз също не мисля, че само с ехограф може да се установи категорично срастване, но за съжаление не съм много компетентна по въпроса. Може би Мели ще ти даде по-пълна информация.
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #5 -: Август 09, 2006, 13:03:56 pm »
Гери,

сраствания се получават най-често като следствие от възпалителни процеси в малкия таз или в резултат на операции (коремни, лапароскопия). В твоя случай, предвид на написаното от теб, най-вероятно е като резултат от възпаленията на левия ти яйчник. Понякога е възможно да се видят сраствания и на ултразвук. Възможно е, но не е задължително да доведат до проблеми със зачеването. Пет месечни опити не са дълго време, така че, ако имаш сили - можеш да поизчакаш с изследванията. Ако все пак се тревожиш твърде много - като за начало можете да направите спермограма на съпруга в център по стерилитет, задължително, ти да изследваш репродуктивните си хормони и тези на щитовидната жлеза + антителата, както и да проверите проходимостта на тръбите посредством цветна снимка или хидротубация.
Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #6 -: Август 23, 2006, 11:35:43 am »
Момичета, вече започнах да се притеснявам относно Duphaston, защото ми казаха че не е хубаво да го вземам ако не са ми направени хормонални изследвания и не е установено някакво нарушение.
Моята гинеколожка наистина не ми направи изследвания, предписа ми лекарството без тях. Трябва ли да се тревожа?
Някои ми казаха, че от хормонални лекарства се напълнява. Това важи ли и за Duphaston?
Ако реша да си направя хормонални изследвания, към личния си лекар ли да се обърна или към гинеколога си?
Моля ви, отговорете ми по-бързо, защото наближава времето, в което трябва да пия хапчетата.
Благодаря ви оредварително!  :D
*
« Отговор #7 -: Август 23, 2006, 15:50:37 pm »
Гери, на мен лично прогестероновите препарати ми влияеха много зле - бях по-напрегната, а в резултат на това и хапвах повече и понапълнях.
Обикновено това е първия препарат, който лекарите изписват (в повечето случаи без хормонални изследвания). Целта му е да подпомогне евентуалното имплантиране на плода (поне така аз като нелекар си го обяснявам).
Чувала съм, че някои момичета с ЛУФ-сундром забременяват след прием на прогестеронови препарати.
Успех!!!