0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
киста и закъснение
« -: Август 30, 2006, 16:06:06 pm »
Здравейте момичета,аз съм много претеснена тъй като след вчерашния преглед се установи ,че имам две кисти.Едната е 4см,а другата 28 мм.Питането е - може ли от тези кисти да ми закъснява М.До сега винаги ми е бил точен като по часовник,но този месец ми закъснява трети ден.
Re: киста и закъснение
« Отговор #1 -: Август 30, 2006, 16:17:58 pm »
Абсолютно може, при мен беше така, имах киста 5 см и отидох на лекар след закъснение от 10 дни, там се установи всъщност че имам киста. Но ти си била вече на лекар?? Това преди закъснението ли?
Моето лечение с противозачатъчни започна веднага след прегледа, вероятно и при теб ще се наложи прием на контрацептиви. Не се тревожи много, кистите изчезват :) Пожелавам ти здраве и късмет!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #2 -: Август 30, 2006, 16:23:15 pm »
Трябваше да ми дойде на 28,08 а на преглед бях вчера 29,08,но забравих да попитам док дали това закъснение се дължи на тези кисти.Аз едната си я имах,но док реши да я чакаме да се спука от самосебе си,но тя расте ли расте.В понеделник пак ще ходя на док,тъй като той се надяваше да ми е свършило дотогава и вече ще ми даде някакви противозачатъчни
« Отговор #3 -: Август 31, 2006, 08:21:14 am »
Фанта, не е вярно, че кистата не може да се спука сама, без медикаменти, дори и ако е с по-голям размер. Функционалните кисти обикновено се пукат сами в рамките на 3 месеца. Друг е въпросът че почти всеки лекар би предпочел сигурната игра и би предписал лечение.
Тео, в "Опити за забременяване" има една дълга тема с име "Kista", изчети началните мнения, там ще разбереш кой как се е борил със своята киста! 

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #4 -: Август 31, 2006, 08:37:28 am »
Благодаря ви моми4ета,аз също мисля,4е кистата трябва да се лекува,затова смених и доктора.Но според мен тои иска да ми доиде и тогава ве4е да запо4нем ле4ението.
« Отговор #5 -: Август 31, 2006, 08:41:27 am »
Ако планира лечение с противозачатъчни, то започва на първи ден от цикъла. Но при закъснение, хм, как е сигурен че закъснението няма да стане прекалено дълго. Моят лекар тогава дебело подчерта, че лечението трябва да започне веднага, та аз имах 10 дневно закъснение.
Тео, не се тревожи, ако е функционална кистата, изобщо не я мисли, ще изчезне бързо!

*
« Отговор #6 -: Септември 01, 2006, 15:07:03 pm »
здравей,тео!!
възможно е да ти закъснява.
***ако кистата се образува след овулация,освобождаването на естрогени и на прогестерон продължава.хормоналния приток предизвиква закъснение на цикъла и гадене.
смущенията са подобни на смущенията,прояваващи се при бременност,но в този случай не става въпрос за бременност***

извадка от книга за жената
не се притеснявай!!! :)
*
« Отговор #7 -: Септември 05, 2006, 15:10:44 pm »
За радост с идването на М кистата се е махнала и сега напред за инсе.
« Отговор #8 -: Септември 05, 2006, 15:18:53 pm »
Браво! Стискаме палци!!!

« Отговор #9 -: Септември 06, 2006, 11:07:27 am »
Стискам палци за инсето  :crossfingers: Дано скоро се похвалиш с добри новини  :balk_103:

lb2f
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #10 -: Септември 06, 2006, 11:20:24 am »
Успех и от мен, Тео! yahoo_17
*
« Отговор #11 -: Септември 06, 2006, 12:13:13 pm »
Много ви благодаря,моми4ета,аз не вярвам да стане от парвия път,но ще пробваме.Радвам се 4е ви има!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #12 -: Септември 06, 2006, 20:33:07 pm »
Teo миличка защо невярваш да стане от първия път?????Всичко е възможно-божа работа!!!!!Успех!!1 :D