0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
в друга тема говорихме малко по този въпрос и благодаря на  Via за отговорите. И все пак искам да попитам - има ли някой, който успешно да е излекувал възпаление на тръби, къде и при кого се е лекувал и как е протекло лечението? Не знаех, докато сама не се сблъсках с този проблем, че диагностицирането и лечението на тези възпаления е толкова трудно. Имам чувството, че лекарите ги подценяват, а аз ужасно се притеснявам за последствията.
*
На мен ми е правена хидротубация с антибиотик, мисля че беше 3 поредни месеца след цикъл - вкарват в тръбите антибиотик. Много неприятна е самата процедура и ми беше обяснено, че е с цел "лекуване на тръбите". Малко след процедурите направих тубарна бременност.
Според мен това лекуване е нож с две остриета.
Успех!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Според мен, преди всичко зависи от това кога е открито въпросното възпаление и какви щети е успяло да нанесе на тръбите; ако възпалителният процес е открит в съвсем начален стадий има възможност да се излекува, доколкото ми е известно (освен методът, за който ТА ти е писала) се прилага също и орално антибиотично лечение, физиотерапия, калолечение. Това най-добре лекар да го прецени. Пожелавам ти успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
С малко закъснение да кажа,че аз излекувах такова възпаление за около 6 месеца с много антибиотици, противовъзпалителни свещички и физиотерапия, както и кални бани. При мен това възпаление беше потиснало овулацията за много дълго време.
*
Според мен е трудна работа възпаление на тръби да подтисне овулацията. Може би нещо друго ти е било възпалено?
Като цяло лечението на тръбите е доста трудно и никога не можеш да си сигурен, че са съвсем добре (освен ако не се направи лапароскопия).
А са толкова важни...
 Ами според всички доктори, при който ходих (независими един от друг) точно възпалението на лявата ми тръба е нарушило функцията на яйчниците и е потиснало ову-то, при това за много дълго време. Ако се поровиш достатъчно ще видиш, че в не малко случаи това е последствието :balk_48:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
В друга тема писах че преди 2 години моята бивша гинка ми каза че лявата ми тръба е възпалена и почнахме лечение с антибиотици!
Спомням си само че пих 3 вида антибиотици!Беше доста продължително лечение!Сега вече всичко е наред...нямам никакви болки.....но резултат е частично запушена лява тръба!