0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте
« -: Август 16, 2006, 11:54:29 am »
От скоро започнах да посещавам сайта и тук информацията е наистина ни е от полза.От година се опитваме да си имаме бебче,но не става за сега. Април месец ме оперираха от киста на десен яйчник, която се спука. И после ми казаха "Надявам се да няма последствия, хубаво е в първите месеци след операцията да забременееш" Това много ме притеснява. Юли си правих тестове за овулация но втората линийка не беше изразена добре и този месец пак ми дойде. Мисля че вече само за това мисля.
Re: Здравейте
« Отговор #1 -: Август 16, 2006, 12:06:26 pm »
Елизабет, добре дошла и знай 4е не си сама  :D
що се отнася до тестовете за ову-то аз ползвам блу clear при които също трябва да се види 2ра 4ерта : когато стане по-ярка или поне толкова ярка като 1та това зна4и 4е в следващите 24 4аса ще има ову.
 Трябва да ти кажа 4е и на мен ми трябваше време де я уцеля- в на4алото правех само по един, 2 теста на цикъл дъм 13-14 ден, но пък при фоликуметрия се оказа 4е ову-то ми е ранна. Миналия цикъл направих 5 теста от 10 до 14ти ден: в на4алото 2ра линия нямаше на 13тия ден след обед имаше толкова ярка като 1та и на сътринта на 14тия  ден пак имаше- бе даже по-ярка.
 Въпреки цената (платих тука за 7 теста 50 евро) пак ще ги купя следващия цикъл, но знай 4е и при контакти при ову доказана с фоликуметрия и с тестове пак може да не забременееш - аз съм пример :(
« Отговор #2 -: Август 16, 2006, 12:10:56 pm »
Аз си направих 6 теста и шесте бяха с слабо изразена втора линия и уж по изчисления трябваше да съм в овулация но уви. Възможно ли е тя да продължава толкова дълго? Аз съм чувала че е 24 часа?От днес започнах да си меря и температурата.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Август 16, 2006, 12:13:26 pm »
Елизабет, тестовете за овулация показват само нивото на ЛХ (лутеинизиращ хормон), но не и самата овулация. Направи си фоликулометрия.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #4 -: Август 16, 2006, 12:18:25 pm »
Какво точно представлява фоликулометрията. Еднократно ли се прави или повече от един път?
*
« Отговор #5 -: Август 16, 2006, 12:24:33 pm »
Фоликулометрията представлява ултразвуково проследяване на растежа на фоликула.
Прави се с вагинален ехограф и са необходими около 2-3 прегледа през ден-два в един цикъл, за да се установи точния ден на овулацията.
Не боли.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #6 -: Август 16, 2006, 12:29:54 pm »
 Има доста неща във форума и в сайта относно фолику-та, поразрови темите; но просто казано- преглед при който се вижда и измерва размера на фоликула, ако го има и е с размери 16-18 мм зна4и в следващите 1-2 дни ще има ову (но цифрите са относителни, лекар най добре ще ти каже). На определена дата след това трябва пак да отидеш за да се види дали въпросния фоликул се е спукал и освободил яйцеклетката, те дали е имало реално ову.
  Мели, може ли да те помоля за още един отговор относно темата - ако , както в моя слу4ай ову-то е доказана с фоликуметрия и въпросните тестове са способни да засекат ЛХ хормона (4ийто ниво при мен зна4и е достатъ4но) да продължавам ли да ги ползвам, те задължително ли е те да "улавят" нивото всеки месец?
 Благодаря предварително, както казах цената им не е ниска и не искам да се охар4вам излишно  :?
« Отговор #7 -: Август 16, 2006, 12:38:23 pm »
Също така искам да попитам при едно евентуално запушване на тръбите какви са начините на отпушване?
« Отговор #8 -: Август 16, 2006, 13:02:10 pm »
Моли се да не са запушени, ако не  - лапароскопия за отстраняване на евентуални сраствания на входа на тръбата. Аз съм с една запушена и ще правя лапаро, дано да се отпуши. направи си първо цветна снимка, тя е задължителна за да си наясно за твое успокоение. горе главата и късмет, ще стане