0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЗДРАВЕЙТЕ
« -: Август 16, 2006, 17:07:46 pm »
Привет на всички!
  Искам да  задам един въпрос и ще съм много благодарна на тези които биха могли да ми отговорят.В момента пия антибиотик Оспен 1000 заради възпаление на единя яйчник заедно с алое и витамин В комплекс.Антибиотика го свършвам след 4 дни а след 6 би трябвало да съм в овулация.Ще можем ли да си продължим с бебеправенето или да не рискуваме?Заедно с антибиотика спирам и алоето.Благодаря на всички.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: ЗДРАВЕЙТЕ
« Отговор #1 -: Август 16, 2006, 17:23:59 pm »
Привет на всички!
  Искам да  задам един въпрос и ще съм много благодарна на тези които биха могли да ми отговорят.В момента пия антибиотик Оспен 1000 заради възпаление на единия яйчник заедно с алое и витамин В комплекс.Антибиотика го свършвам след 4 дни а след 6 би трябвало да съм в овулация.Ще можем ли да си продължим с бебеправенето или да не рискуваме?Заедно с антибиотика спирам и алоето.Благодаря на всички.
Няма проблем, действайте си спокойно и дано да стане  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Август 16, 2006, 18:03:09 pm »
И аз така мисля, недейте престава да оптивате щом антибиотика ще го спираш (много не разбрах какво ще рискувате то4но,но мисля 4е щом лекар изри4но не е казал да се пазите, няма нужда от това).
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #3 -: Август 16, 2006, 20:51:33 pm »
Здравейте на всички!Имам мед.образование.Работя в 22ДКЦ,Сф.Отностно Оспен-а,няма нужда от притеснения.Първо,че е предписан от лекар т.е. не е самолечение(за което само поздравления) и второ повечето от пеницилините(какъвто е оспена)са практически нетоксични за органите и са подходящи за антибактериална терапия по време на бременност.Няма данни за ембриотоксичен,тератогенен и мутагеннен ефект.Все пак трябва да знаем,че те преминават през кърмата.
А иначе като цяло за лекарствата и бременността има разделени 5категории,според т.нар.Pregnancy Rysk Faktor-рисков фактор за бремеността А,В,С,D и X.Лекарствата,които са в кат.А,В и С ползата от тях оправдава употребата им по време на бременност.D-категория се употребяват само при животозастрашаващо заболяване,а при Х-категорията,рискът от евентуалното им използване на тези лекарства при бременност превишава тяхната полза.
Именно тези обозначения трябва да търсим в упътването на разл.лекарства,когато се съмняваме за тяхното действие/противодействие.
Успех на всички мацки!!!