0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

море
« -: Юли 31, 2006, 09:58:15 am »
момичета здравейте,
вече съм в 9 седмица, засега всичко  е ок.
Лекарката ми каза да не ходя на море  да се къпя, незнам защо, вие какво ще кажете?
*
Re: море
« Отговор #1 -: Юли 31, 2006, 10:26:46 am »
По принцип не е добре бременната да се излага на слънце. Има вероятност да се получи т.нар. маска на бремеността. Това са едни петна по лицето.
А къпането не е препоръчително за да не се получи някое възпаление от водата.
Може да ходиш примерно много рано сутрин или надвечер и да си топиш само крачетата.
И задължително всеки ден си слагай на лицето слънцезащитно мляко с висок фактор, без значение дали си на морето или се разхождаш по улиците
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #2 -: Юли 31, 2006, 11:42:13 am »
Аз ходя много рано сутрин, "маскирана" с висок фактор и шапка, шляпам във водата до колене и се радвам ако някоя вълна ми намокри дупето уж случайно.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #3 -: Юли 31, 2006, 12:23:16 pm »
Другото, което имат предвид като препоръчват да не се ходи на море е, че при нагряването и после влизането във водата може да се получи рязка смяна на температурата и да се получи някакъв шок. Аз ходех рано и стоях под чадърче. Но все пак е хубаво да се излагаш поне за малко на слънце, тъй като трябва да си набавиш и витамин д. Желателно е да не прекаляваш с баните и да имаш с теб много вода. Между другото имам позната, която ходеше рано сутрин към 6 часа да плува, така че не е проблем ходенето на море. Приятно изкарване и се пази! 8)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #4 -: Август 01, 2006, 05:51:39 am »
Aми защо не изчакаш малко?Най- хубаво е да се ходи след 12та седмица.Не мисля,че къпането е проблем!
« Отговор #5 -: Август 01, 2006, 11:29:45 am »
Бременна съм в 12 седмица и вече ходих на море, но гинеколога ми не ми забрани да влизам във водата?! А и преди това се рових в доста форуми, и много мнения прочетох по въпроса - всички бяха категорични, че ако си седиш под чадъра и не прекаляваш с морските бани, няма нищо обезпокоително.
Няколко сутрини, ходихме с мъжа ми по изгрев слънце, за да дишаме йодни пари и  да се заредим с енергия  :balk_602:. Смяната на климата ми подейства много добре.
Засега нямам проблеми, дано да продължава така.
P.S.
Имаше много бременни жени, дори и още непроходили бебета.
На всички пожелавам приятни преживявания по време на морската почивка! :balk_177:
*
« Отговор #6 -: Август 01, 2006, 23:40:12 pm »
Ruriana,

може би проблема е, че си още в 9-та седмица. Нали до 13 седмица възможността от спонтанни аборти е по-голяма. Иначе, ако няма други проблеми, през второ тримесечие няма проблем да ходиш в ранните часове на плаж и дори да се къпеш. Поне аз го правех. Къпането ми действаше много добре на отеклите крайници.

« Отговор #7 -: Август 03, 2006, 13:51:39 pm »
Мерси момичета, ще стискам зъби още малко и после ще ходя сутрин по-раничко. Много обичам морето и се чувствам малко ощетена така.
Може би и мойта лекарка се презастрахова, защото имам 1 спонтанен аборт.
*
« Отговор #8 -: Август 04, 2006, 23:01:17 pm »
на мен също ми забраниха да ходя на море. въпреки това ходих, но стоях само под чадър.не се излагах на слънце.гледах да съм на плажа рано сутрин и късно следобед.влизах и в морето.направи ми впечетление, че има доста бременни.можеби до тогава не се бях заглеждала.нямах проблеми но за по сигурно деня на пътуванията и в двете посоки си поставях инжекции папаверин.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #9 -: Август 05, 2006, 04:01:08 am »
И аз мисля, че няма да навредиш на бебето, ако ходиш на плаж. Но все пак послушай лекарката си и се пази!
« Отговор #10 -: Август 18, 2006, 15:53:49 pm »
Аз няколко доктора питах за по-сигурно и всички ми разрешиха да ида на море, само че сутрин рано и след обед на сянка и да си се къпя, че плуването бил най-полезният спорт при бременните.
Ето ме, бях на море, къпах се във водата по малко, без да прекалявам, даже като ми се прегадише, това ми беше спасението. Само под чадъра с висок фактор намазана и поне 1,5 вода докато съм на плажа. Слава богу вчера видяхме бебо е ок.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #11 -: Август 19, 2006, 15:12:45 pm »
и аз да се похваля вече втора седмица ходя на плаж и се къпя, но сутрин рано. бебоците се виждат, даже мърдукат ги видяхме