0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

петя

овулация и цикъл, продължителност
« -: Август 13, 2006, 01:50:46 am »
здравейте момичета,
имам един въпрос към вас.
винаги съм мислела че периода овулация -  цикъл е 14 дни, и това се е доказвало при мен винаги когато съм си мерела овулацията.
Този месец знам със сигурност че овуто ми, след стимулация беше на 3-ти, а днес ми дойде, което е 9-ти ден от тогава. сега се чудя, това цикъл ли е, или някакъв кръвоизлив предизвикан от многобройните функционални кисти които образувах след стимулацията, или тези кисти са ми объркали цикъла, или пък скъсените 14 дни са заради хормоните с които ме наблъскаха, или пък това е повод да се замисля за някакъв проблем в този период който до сега не е излизал наяве.
честно казано от това което прочетох останах с впечатлението че този месец заради кистите трябваше да ми закъснее, а не да ми дойде толкова рано.

каква мислите може да е причината? от както започнахме тези лечения вече изобщо не мога да да разбера какво става вътре в мен.
ще ми е многополезно да чуя вашето мнение.

много късмет на всички :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: овулация и цикъл, продължителност
« Отговор #1 -: Август 13, 2006, 08:43:40 am »
Здравей Петя!
Скъсяването на ФФ /фоликуларна фаза=фазата от М до О./ може да се получи  при стимулация / това на теория/.И пак на теория- поне 7-8 дена са необходими /това като минимум/ за да се образува годна за оплождане яйцеклетка.
За ЛФ/фазата от О. до следваща М/ са необходими от 10 до 14 дена/16/. Ако са по-малко от 10 дена може да има проблем със имплантазията и се приема като дефект на ЛФ /причините може да са най-различни/.
Всичко това, което описваш може да е причинено от стимулацията /хормоналното лечение/. Добре е да говориш със своят лекар, който на база лечение, може да ти отговори на въпросите /кой препарат - до какво може да доведе/.
Сигурно ли е ,че е имало Овулация, защото може и да се е пукнал някой фоликул, но това не означава непременно овулация.
Какво покават изследванията /хормоните/?
Според мен трябва да изчакаш 2-3 месеца след проведеното лечение и ако нещата не се нормализират едва тогава да се притесняваш./Мое мнение/
Пожелавам ти да няма нищо сериозно и скоро да се похвалиш с хубава новина.
СПКЯ не е чак такъв проблем - много момичета забременяват с тази диагноза / особено напоследък/ :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

петя

« Отговор #2 -: Август 13, 2006, 11:54:52 am »
здравей денис,
страшно ти благодаря за толкова изчерпателния отговор,
наистина много ми помогна  :)
но сега ми изникна друг въпрос...
"Сигурно ли е ,че е имало Овулация, защото може и да се е пукнал някой фоликул, но това не означава непременно овулация."
.. ами до сега бях сигурна, но вече започнах да се чудя.. мисля си че трябва да съм имала ову, защото ми биха тази инжекция 10000IU hCG. Би трябвало от нея да получа овулация, но възможно ли да не?
това би обяснило защо ми се появиха толкова много кисти...
но ако тази конска доза не ми влияе, тогава какво не е в ред?
знам че трябва да говоря с доктора, но той е на работа чак във вторник, а до тогава ще се побъркам от въпроси.
а това:

"За ЛФ/фазата от О. до следваща М/ са необходими от 10 до 14 дена/16/. Ако са по-малко от 10 дена може да има проблем със имплантазията и се приема като дефект на ЛФ /причините може да са най-различни/."

моля за още малко информация, какво е ЛФ, и какви по-точно може да са причините за по-малко от 9 дена. Разбирам че това може да е много обстоен въпрос, който не може да бъде отговорен лесно и без персонални изследвания, но просто някаква насока ще ми е много полезна, например хормонални проблеми, или кисти, или какво?

благодаря на всички, и много на денис :)
късмет !!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Август 13, 2006, 13:13:06 pm »