0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мари, за китайче се подготви с една солидна сума и 2-3 години чакане. Там от страната от която е мъжът ти нещата стават бавно и с пари.
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
"Моля те, обичай ме, аз съм дете!"...

Всичко се крие в това просто изречение!Нямат значение расата,пола или вероизповеданието на детето.Всичко е заключено в самият акт на осиновяване или по точно в решението,че си готов за това.Защото за мен осиновяването е СВОБОДА.Човек се е преборил с предрасъдъците - своите и на околните.И вече е сбоводен - готов да дари и получи любов!А всяко дете е заслужава!И всяко общество трябва да се гордее с тези семейства,дарили с любов и грижи изоставените деца.
Да Naiema, от всиько казано тук, твоето мнение отразява наи-ясно, това , което мисля.
Но много ми е мъьно, ье изписаното в темата потвърди до каква степен расизма се е сраснал с българския манталитет, даже сред интелектуалната прислойка на населението, ьиито представители има в този фоум безпорно. Но аз разбирам приьините- политиката на положителна дискриминация водена от БГ "държава", не само не интегрира циганите, но подклажда и омразата на българите. Рали, права си- във Франция има расисти, но обикновенно това не са интелектуалците, а бедните духом или материално "бели" жители. Именно защото се дразнят, ье африканците живеят от социални помощи . Не искам все още да мисля дали ще осиновя "цветнокожо" дете, но толкова искам 1 ден и в България хората (поне по -голямата ьаст) да заживеят по-добре и да нямат предрасъдаци, заради мургавата или ьерна кожа...
Момиьета, ние сме посестрими по съдба, не трябва политиьески или расови позиции да ни отдалеьават. Много целувки, и дано войната между евреи i miusulmanes свърши бързо!
*
Но много ми е мъьно, ье изписаното в темата потвърди до каква степен расизма се е сраснал с българския манталитет, даже сред интелектуалната прислойка на населението, ьиито представители има в този фоум безпорно.
.....толкова искам 1 ден и в България хората (поне по -голямата ьаст) да заживеят по-добре и да нямат предрасъдаци, заради мургавата или ьерна кожа...
Момиьета, ние сме посестрими по съдба, не трябва политиьески или расови позиции да ни отдалеьават. Много целувки, и дано войната между евреи i miusulmanes свърши бързо!
Чудесни пожелания!
Можеш да започнеш със себе си -осинови си ромче и положи основите на етническия мир в България!
Успех!!!
В очакване ....
Fussi     :wink: ще помисля по въпроса, ако му дойде времето... Засега ще продължавам да работя доброволно в 1 асоциация, която организира събития и събира помощи тук, за децата от българиските домове за сираьета- били те с мургава или бяла кожа :))
*
Да точно това имам предвид  :lol:.
Първо помисли, след това говори, пиши и пр..
Успех във всичките ти начинания  :lol:
В очакване ....
Fussi, с изказването си по-горе, съвсем не целях да те засегна лиьно теб; не бих могла- сьитам, ье изпитанията около желаното от теб осиновяване са предостатъьно травмиращи. Но както и да е, виждам ье темата се превръща в  обяна на реплики , но възприятията веье отказват да уьастват; така ье  я напускам. Много успехи и на теб  :D
Много истини има написани в темата, и много хубаво написани. Станаха много и не мога да ги цитирам.
Аз съм писала и друг път - ще си осиновя азиятче или негърче с голям кеф - точно щото искам от самото начало да е ясно, че става въпрос за осиновяване - с истината напред мисля, че най-добре ще се подредят нещата. Въобще не ми дреме какво щял да си мисли Х или У. Ама вие вярно ли за това, че децата щели да му се подиграват? Аз съм сигурна пък, че много ще им е интересен/интересна и ще е много популярен :D На мен въобще не ми е пукало за разни подмятания от деца - затова си мисля, че едно дете ако расте с много любов и в сигурна среда, ако изгради само високо мнение за себе си, няма да има проблем с подмятания в училище, пък и едва ли ще има толкова подмятания, не и от стойностните деца.
Имам много приятели и роднини, които живеят в чужбина. Имам доста наблюдения от голяма европейска столица - там всичко е много космополитно и хората са много нетолерантни помежду си, а ако си добър професионалист, бързо напредваш в кариерата и колегите ти те приемат отлично, нищо че си българин. В метрото се забавлявам, като гледам хората и се опитвам да определя на коя раса черти носят - толкова смесени гени от различни раси има :D

Сега, обаче за циганите - много искам някой ден да се интегрират, да имат равен шанс да започнат работа, да са образовани и т.н. Никой да не ги дискриминира. Обаче, междувременно, съм докарана до лудост от сегашната ситуация - по всики споменати причини - не може да не мога да се кача в трамвая, щото там 5 цигани така са умирисали всичко, че целият ден ми отива на кино, както казва Ганка един преглед през касата да не мога да мина, щото за да се покриват големите разходи за здравеопазване, социални помощи и т.н. за циганите, които са професионални безработни, дето им викат, та всички тези пари са от моите данъци и осигуровки и за мен не остават пари за качествени публични услуги. Пословичния пример за тока - да не говорим. Не съм съгласна първия въпрос на всеки циганин да е: държавата много малко пари ни дава, не ни стигат и т.н. Да не говорим, че хич не съм съгласна да ме обират на улицата, като освен че ще ми откраднат вещите, ще ме набият или ще ме изнасилят. Не съм съгласна да ми откраднат чантата от колата. Въобще не съм съгласна с техния начин на мислене, например да раждат деца, за да ги продадат. Не съм съгласна и да рискувам ПТП всеки ден, щото по улиците на столицата е пълно с каруци!! Някак не може ли правилата да важат за всички?? Хич не съм съгласна с тези работи и съм докарана до лудост, която ми пречи да разсъждавам по темата нормално. А съм докарана от лудост от безсилие. Единственият защитен механизъм за мен е, да гледам да съм по-далече от циганите. Да не ползвам много много градския траспорт. Да минавам на другия тротоар, като видя джебчийките пред Гудис на Съдебната палата. Да си купувам жилище възможно най-далече от гетата им. Желая им всичко най-хубаво и успешна интеграция, обаче нямам сили да се занимавам с тях дотогава. Не съм задълбавала в четива колко от чертите на характера и най-вече манталитета се формират от гените и колко от възпитанието, но някак мисля, че този манталитет, който така ме влудява, няма да изчезне при първото поколение, възпитано в друга среда.
А и както писа някой - не искам да поощрявам практиката да се правят безразборно деца и после да се изоставят, щото ако може друг да се грижи за тях. (Е, най-добре държавата, да не се спират родителските права, респ.помощите :x)

Иначе с другите раси нямам проблеми. Има ли друга група етнос, който да води живот като циганите? Това, че едно африканче ще си пада по афро ритми - супер, и аз си падам по тях :D Ще има нестандартни ситуации, но те само ще обогатят живота ни :D
Благодаря ти, Бени!







*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Сега, обаче за циганите - много искам някой ден да се интегрират, да имат равен шанс да започнат работа, да са образовани и т.н. Никой да не ги дискриминира. Обаче, междувременно, съм докарана до лудост от сегашната ситуация - по всики споменати причини - не може да не мога да се кача в трамвая, щото там 5 цигани така са умирисали всичко, че целият ден ми отива на кино, както казва Ганка един преглед през касата да не мога да мина, щото за да се покриват големите разходи за здравеопазване, социални помощи и т.н. за циганите, които са професионални безработни, дето им викат, та всички тези пари са от моите данъци и осигуровки и за мен не остават пари за качествени публични услуги. Пословичния пример за тока - да не говорим. Не съм съгласна първия въпрос на всеки циганин да е: държавата много малко пари ни дава, не ни стигат и т.н. Да не говорим, че хич не съм съгласна да ме обират на улицата, като освен че ще ми откраднат вещите, ще ме набият или ще ме изнасилят. Не съм съгласна да ми откраднат чантата от колата. Въобще не съм съгласна с техния начин на мислене, например да раждат деца, за да ги продадат. Не съм съгласна и да рискувам ПТП всеки ден, щото по улиците на столицата е пълно с каруци!! Някак не може ли правилата да важат за всички?? Хич не съм съгласна с тези работи и съм докарана до лудост, която ми пречи да разсъждавам по темата нормално. А съм докарана от лудост от безсилие. Единственият защитен механизъм за мен е, да гледам да съм по-далече от циганите. Да не ползвам много много градския траспорт. Да минавам на другия тротоар, като видя джебчийките пред Гудис на Съдебната палата. Да си купувам жилище възможно най-далече от гетата им. Желая им всичко най-хубаво и успешна интеграция, обаче нямам сили да се занимавам с тях дотогава.

Много добре и точно написано, напълно съответства и с моята позиция по въпроса :D
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
След много изписано по темата, да взема и аз отношение.
Много добре ми звучат мненията на повечето момичета. Разсъжденията на Фреш са като моите.
За осиновяване и аз мисля, но според мъжа ми е рано и ще си имаме наше дете.  Дали съм готова да осиновя различно дете-не знам. Не знам готова ли съм да осиновя изобщо. Много ме е страх...страх, че ако осиновя няма да мога да го възпитам достатъчно добре...че няма да мога да имам дете...че ще живея безсмислено, без да дам любовта си на поне едно дете...че не съм достатъчно добра за да осиновя или дори собствено дете да отгледам.
Дори тази тема отворих едва днес, защото досега ме беше страх от емоционално натоварените теми на Мари-страх, че няма да мога да не се разплача.
Не знам дали някой ден ще имам дете, по някакъв начин - моля Бог да ми даде сила да направя каквото трябва, за да се случи това.
Момичета, прегръщам ви. И благодаря на Бог, че поне вас имам.
*

    midge 1

Фрешо, бог си!!! Обичам те!
Midge

мързи ме да влизам регистрирана
Мидж, и аз те обичам бе, Мила, ама къде изчезна?
Питам, питам за теб, на някоя среща няма ли да дойдеш и т.н.

Като имаш време логни се и пусни поне някоя бележка :D :D
Благодаря ти, Бени!