0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Примолут Нор пречи ли?
« -: Август 09, 2006, 14:07:45 pm »
Мили момичета, искам да споделя и да попитам за мнението Ви.Април месец ходих на профилактичен преглед и ми откриха киста на левия яйчник.Прегледът беше с вагинален ехограф,с обикновен УЗ не се вижда ,защото била скрита.Изплаших се много,защото планираме бебе.Смених лекаря и новия ми назначи Примолут Нор за регулиране на цикъла...въпреки ,че си беше редовен-28д.и ми обясни,че по този начин ще благоприятства овулацията/пия го по схема -на 20-я ден от МЦ/.Прегледа ме,без ехограф,последните дни от М и според него и да е имало нещо е изчезнало/за което аз се съмнявам/.След като започнах да го пия МЦ ми стана на 26д.Последният ми М дойде на 16.07,а на 1.08.получих леко зацапване-1,2 капки.
Сега на въпроса кое ме притеснява:1.Ако има киста,то лекарството би я увеличило,щом стимулира овулация.2.Лекарят ми каза,че Примолут Нор не пречи на забременяването и ако то се случи не влияе на плода,а в указанието пише точно обратното :( и 3.Смятате ли,че зацапването е повод за притеснение?
Май станах многословна :lol:
« Последна редакция: Август 09, 2006, 19:18:28 pm от juli4ka »
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Примолут Нор пречи ли?
« Отговор #1 -: Август 09, 2006, 14:19:57 pm »
Примолут Нор e прогестеронов препарат, той не стимулира овулацията, а я подтиска/ако се пие примерно веднага след М./
Изписан ти е на 20 ден от МЦ - целта е да подготви лигавицата на матката за М, ако няма бременност.Ако има бременност той само би я подпомогнал - т.е не пречи.
За зацапването - направи един тест за бременност... дано да е станало. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Август 09, 2006, 14:24:14 pm »
Мила, просто смени лекаря.
С това лекарство не съм много наясно, защото не съм ползвала, но:
потивозачатъчни се пият при киста, защото подтискат овулацията.
Прегледа без УЗ апарат не коментирам.
А зацапването ти ми прилича на овулационно зацапване.
Но си намери друг лекар.
Успех!
« Отговор #3 -: Август 09, 2006, 19:23:31 pm »
Да,...така и ще направя вероятно-ще сменя лекаря.Ще изчакам да ми дойде М и след това ще отида.Макар,че не ми се ще да ми идва ако съм откровена :D
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.