Добър вечер на всички,
Бих искала да ви разкажа за загрижеността, която изпитвам към моя много добра приятелка, която се опитва да забременее от една година, но не може да го направи. Последният тест за бременност, който си направи, беше преди два месеца, и оттогава нищо, тя продължава да опитва, а преди няколко дни ми каза, че в няколко клиники, в които е била, са направили тестове и са установили, че няма достатъчно яйцеклетки, за да създаде ембриони, тъй като нито една от тях не се опложда, няма оптимален яйчников резерв и фоликулите й не са достатъчно количество.
При втория опит в друга клиника й беше дадена нова стимулация, но тя не отиде за пункция.
Тя е доста притеснена, така че започнах да търся повече клиники, където да й се помогне.
Попаднах на клиниката "Асибадем" в София, отидохме там, и след още тестове в крайна сметка я информираха за възможността да има дете чрез донорство на яйцеклетки, тъй като не може да забременее със собствените си яйцеклетки.
Не знаем много за тази тема, така че ако някой може да ми разкаже за опита си в клиниката Acibadem, ще съм много благодарна, тъй като съм чувала, че това е клиника с добър процент ефективност.
Ще трябва ли да й се направят още изследвания, как стои въпросът с донора и самия процес?
Има ли, може би, друга клиника, която практикува същите процедури, за да може да се сравни?
Благодаря Ви предварително за отговора!