Здравейте
Аз по-скоро споделям от някаква женска нужда да се намирам на приказка. Иначе е ясно, че ще си изчакам закъснението, ако има такова.
Цикълът ми е обикновено 28-30 дни. Февруари не съм следяла овулация, тъй като на този етап "бебеправенето" ни се изразява в това просто да не се пазим, без да действаме съвсем по график. Овулацията я засичах предните 3 месеца (за пръв път), за да добия бегла представа дали тя и лутеалната фаза са ок като продължителност. Лентичките ми бяха положителни около 15-16 ден горе-долу.
Та естествено предните месеци си намирах доста симптоми. Доста-доста, по-скоро гадене и опъването долу в яйчниците. Телесната ми температура варираше между 37,1-2-3. Не съм мерила базална, защото не бях особено сериозна и реших просто да меря в един и същи час телесната си. Бях спряла и физическата активност в дните след овулацията, а по принцип спортувам много и това ми се отрази доста подтискащо на психиката. Оттогава се заканих, че ще намалям темпото, но няма да спирам.
Този месец (днес ми е 27 ден от цикъла) почти не съм усещала въпросните опъвания отляво и отдясно. За сметка на това от 7 февруари (на 18 ден от цикъла) зърната на гърдите ми станаха особено чувствителни. Никога преди не са били така. Самите ми гърди са ок, може би съвсем леко напрегнати и то последните ден-два, но зърната ми на моменти имам чувството, че парят. От същия ден започнах да си меря пак телесната температура в един и същи час, понеже се осъмних. Оттогава е бетон - 37,4. Нещо друго интересно - много ми се допи кока-кола. По принцип безалкохолни напитки не консумирам изобщо, камоли кола. Допиват ми се броени пъти в годината и то по 1 кенче, което нерядко не мога да изпия цялото. Сега в рамките на седмицата пиех по 2-3 кенчета кока-кола на ден. Спрях, тъй като съм наясно какъв боклук поглъщам - със и без бебе. Просто тази "жажда" ми се видя съмнителна.
Та това е. Ще видим идните дни дали ще имаме две чертички или ще ми дойде.
Късмет на всички и бъдете най-вече спокойни и щастливи със себе си и с бъдещите татковци!