0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

фейт

количество?
« -: Август 04, 2006, 02:35:53 am »
ох, въпросите ми са много,
не знам от къде да започна, но ето 2-та които най-ми се въртят из главата.
тъкмо се връщам от инсеминация, 2-ра.
първата беше със 18 милиона преди 2 месеца, и нищо не се получи.
сега - 3 мл.
доктора каза общо взето да забравим.
първото което искам да ви попитам е дали е възможно такава огромна разлика, защото вчера, 12 часа преди инсеминацията правихме секс. Знам че влияе, но ми се струва огромна разлика.
Но пък и никой не ни каза да не правим... решихме че няма да е проблем, и без това съм наблъскана с хормони....
но явно е проблем...
втория ми въпрос е какво количество е необходимо за инвитро?
не знам защо но като видя резултатите, доктора заговори за инсеминация от донор, а не за инвитро, и аз съвсем се ошашках....

благодаря ви
на всички ви желая късмет от сърце.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: количество?
« Отговор #1 -: Август 04, 2006, 08:38:27 am »
Цитат
ох, въпросите ми са много,
не знам от къде да започна, но ето 2-та които най-ми се въртят из главата.
тъкмо се връщам от инсеминация, 2-ра.
първата беше със 18 милиона преди 2 месеца, и нищо не се получи.
сега - 3 мл.
доктора каза общо взето да забравим.
първото което искам да ви попитам е дали е възможно такава огромна разлика, защото вчера, 12 часа преди инсеминацията правихме секс. Знам че влияе, но ми се струва огромна разлика.
Но пък и никой не ни каза да не правим... решихме че няма да е проблем, и без това съм наблъскана с хормони....
но явно е проблем...
втория ми въпрос е какво количество е необходимо за инвитро?
не знам защо но като видя резултатите, доктора заговори за инсеминация от донор, а не за инвитро, и аз съвсем се ошашках....

благодаря ви
на всички ви желая късмет от сърце.

Фейт, като сте правили секс 12 часа преди инсето има реален шанс за забременяване по естествен начин. Тъй че, не отписвай с лека ръка опита.
Възможно е да се намали количеството, но доктора ти би следвало да ти каже за въздържанието
*
« Отговор #2 -: Август 04, 2006, 08:44:58 am »
По принцип такава голяма разлика след обработка е възможна - на нас редовно ни се случваше и то без да сме правили предварително секс. Надявам се при вас да е било случайно.

П.С. Според мен е рано да се мисли за ин витро при две инсеминации само и то с недоказан проблем.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #3 -: Август 04, 2006, 09:28:50 am »
А какви са резултатите от спермограмата? И какви други изследвания сте правили? Успокой се, за да милсиш разумно....паниката няма да ти помогне, Фейт. :)
Колкото до това колко трябва да е въздържанието на мъжа преди инсеминация-всичко е индивидуално. Зависи от конкретната ситуаия и проблема,но трябва да е по-малко от 72 часа, за да се получи най-добра подвижност и морфология на сперматозоидите. Например когато причината за инсето е в  намаления брой сперматозоиди, добре е въздържанието да е около 48 часа, а когато няма проблеми със спермограмата – 24 часа.

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=217

УСПЕХ
« Отговор #4 -: Август 04, 2006, 09:45:25 am »
3 млн са малко за инсе, но пък опитът вкъщи се брои също :D Все пак, въздържание се препоръчва преди инсе
По въпросът донорска инсе или ин-витро - и двете опции са възможни, зависи от вас
С ин-витро, ако трябва с икси, може и с доста по-лоши показатели от 3 млн

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

фейт

« Отговор #5 -: Август 04, 2006, 17:14:04 pm »
здравейте,
благодаря на всички за подкрепата.
знам че на теория има вероятност да стане по естаствен път. На практика обаче не виждам защо да вярвам че точно този път ще се получи, след като не се получава вече 7 години..
по доктори ходим от година, и до сега още нищо съществено не са ни открили.
за това и май правим инсета, защото не знаят какво друго да ни правят.
всичко което знам е, имам овулация, може и да не е абсолютно редовна, но я има поне през месец.
спермограмата също е ок; малко под нормата, но това може да даде обяснение за известно забавяне, но не за 7 годишни неуспешни опити. обикновено излиза около 17/18000 с 30% продвижност.
за това си и мисля за инвитро... не знам какъв е точно проблема, но знам че не е от типа "неуцелване на момента".
а за инсеминация от донор изобщо не искам и да си мисля за сега. за мен това е направо като шок. Дори съм малко бясна на доктора защо ми го спомена изобщо, когато все още има и други опции, или поне така аз си мисля. мерси на FreshBreeze, малко ме поуспокои че все още има шанс с инвитро.
притеснявам се вече че нищо съществено не могат да открият и като че ли седим на едно място. понякога дори се надявам да намерят проблем в някое изследване. после си казвам, какъв е смисъла - дори и да намерят нещо, то не е казано че ще е само то. дори още не знаят в кого е проблема.
за това все по-често се замислям за това инвитро, да пробваме, и да се надяваме да се получи. пък къде точно е проблема, ако си имам бебе изобщо няма и да ме интересува.

успех на всички и стискам палци :)
« Отговор #6 -: Август 04, 2006, 17:53:51 pm »
Фейт, а правила ли си имунологични изследвания? ти къде живееш - в кой град?
Матей - 1.04.2006 г
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Август 06, 2006, 15:10:36 pm »
спермограмата също е ок; малко под нормата, но това може да даде обяснение за известно забавяне, но не за 7 годишни неуспешни опити. обикновено излиза около 17/18000 с 30% продвижност.
Ако наистина са такива показателите (приемам, че е правописна грешка и имаш предвид 17 - 18 милиона), то това определено не е добра спермограма и е достатъчно обяснение за неуспешните опити.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #8 -: Август 07, 2006, 10:41:40 am »
При такава спермограма не е трябвало да правите секс токлкова скоро преди инсеминацията, защото смисъла от нея се губи. Или ще правите естествени опити или ще пазите материала за инсеминации. Виж след инсеминацията по-разбирам да пробвате и естествено.
Уж казваш, че нищо съществено не сте открили като проблем, а доктора говорел за инсеминация от донор. Явно това ви е проблема - спермограмата.