Здравейте отново,
Често намирам отговор на много от въпросите си преди още да попитам. Сега обаче нещо се загубих в информацията и се надявам, че ще ми помогнете отново. Ето малко предистория преди въпросите. Миналия месец направих спонтанен аборт, наложи се кюртаж (направиха го на 09.11). Пих антибиотик и след 3-4 дни се появи един ужасен сърбеж - казаха гъбички.Пих Микомакс и още мажа с клотримазол. Изчакахме си МЦ, който дойде дори по-рано от очакваното, а с момчето ми сме на въздържание повече от месец. Ето въпросите:
1. Правиха ми микробиология и резултата беше отличен - как е възможно да излезе така, при положение, че имам гъбички? Само външни ли са?
2. Ако решим да си обърнем внимание с мъжа ми (разбира се, с презерватив), има ли шанс някак ви да се разнесат гъбите (например във влагалището),ако не са се излекували още?
3. Отделно от това ми откриха раничка и май ще горят. Цитонамазката е втора А, колпоскопията показа, че няма атопични клетки. А биопсия не са ми правили. Според вас трябва ли да я горят?
4. Ако все пак се наложи да я горят, колко време е въздържанието след това, защото след аборта ми казаха да изчакаме само един цикъл и да започваме опитите?
Знам, че всичко това трябва да го изговоря с лекаря си и ще го направя (другата седмица съм на преглед), но знаете как е - търпението е кът!