0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: диагноза "атрофни яйчници"
« Отговор #20 -: Юли 11, 2006, 18:52:17 pm »
Nadin74, когато за първи път ми поставиха диагноза "вторична аменорея", имах навършени 34г. Тогава отидох и при друг лекар - той като видя диагнозата, се възмути и веднага ме изпрати за нови хормонални изседвания, консултация с ендокринолог и т.н. - резултатите не бяха по-различни от вече известните. По мое настояване, преди година ми направиха лапароскопия и тогава лошата диагноза се потвърди. През Май тази година, навърших 36г. и не съм никак щастлива от състоянието си, защото възрастта ми не е никак малка...
*
« Отговор #21 -: Юли 12, 2006, 10:16:15 am »
Мила остава ти да отидеш при специалист по репродуктивно здраве, не за да ти потвърди диагнозата, а да действате за бебчето.
Много късмет ти пожелавам и стискам всички възможни палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:, да намериш своя лекар и родиш едно прекрасно здраво бебенце.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #22 -: Юли 14, 2006, 02:59:06 am »
Zdravei, Frolic, az sam na sashtite godini i imam sashtiq problem.Da napravim vrazka....
« Отговор #23 -: Юли 14, 2006, 11:30:16 am »
Привет, severine! Нямам нищо против да направим връзка - e-mail, телефон, на живо - как ти е удобно или как предпочиташ? За сега живея в София. 
« Отговор #24 -: Юли 14, 2006, 11:41:47 am »
Здравей фролик, и аз съм с такъв проблем, от два месеца съм на хормонална терапия, 30 ампули алое, слънчеви бани , и кални-последните ги пропуснах - докторката ми каза че по този начин се опитвала да събуди дейността на яйчниците.
Инъче LH, FSH са ми високи,прогестерона - много нисък.
« Отговор #25 -: Юли 14, 2006, 13:11:11 pm »
Привет, djazmin! Да си призная, от една страна не ми е приятно да разбера, че има и други като мен, а от друга - ще се радвам, ако можем да си бъдем полезни по някакъв начин. Преди да се открие този ми проблем, имах голяма киста на единия яйчник - проведоха ми кратко медикаментозно лечение с успешен край. След около месец обаче стана ясно, че вече имам поликистоза и на двата яйчника. Продължихме отново медикаментозно - 2 месеца с нещо, което в момента не си спомням, и после с ДИАНЕ 35 - 10 месеца. Три месеца след това продължавах да имам МЦ - точно на 28 ден, но много обилен и болезнен. Когато не ми дойде следващия път, отидох на преглед и тогава ми поставиха диагноза вторична аменорея. 
« Отговор #26 -: Юли 14, 2006, 14:26:26 pm »
Privet, Frolic, i az za sega sam v Sofia. E-mail nextyle@hotmail.com
Ste se radvam da napravim vrazka...
« Отговор #27 -: Юли 14, 2006, 17:30:25 pm »
djazmin,  :)  :)  :) извини ме, че ще прозвуча малко несериозно - въпреки това съм с най-добри чувства, но тези "...ампули алое, слънчеви бани , и кални..." ми се струват много приятни и някакси "ваканционни" като за лечение...  :balk_177:   :balk_111:  Хормоните, които взимам така са ме "ударили", че често не усещам почвата под краката си...  :D  , а и чувството си за хумор поизгубвам...
А сега малко и сериозно: моля, разкажи, ако ти е възможно повече за твоя случай. Мойте яйчници се опитаха да ги "събудят" като ги надупчиха, а после и с хормоналнозаместителна терапия, но все още не се получава. Най-голямото "постижение" след тази терапия бяха два МЦ през около 2 месеца всеки...   
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #28 -: Юли 16, 2006, 19:22:53 pm »
Цитат
извини ме, че ще прозвуча малко несериозно - въпреки това съм с най-добри чувства, но тези "...ампули алое, слънчеви бани , и кални..." ми се струват много приятни и някакси "ваканционни" като за лечение... 

Що не идеш най - накрая в репродуктивна клиника. Тези ваканционни както ги нарече методи повече могат да ти събудят яйчниците, отколкото естроферм и дуфастон или друга вариация на ХЗТ
Лично аз съм била на хормонално заместителна терапия след налудничеви изследвания /вярно не съм правила лапароскопия/ , в които нито един хормон не беше на мястото си. - Премарин и Оргаметрил, Премарин и Дуфастон в последствие.  Резултата - разбъзика ми се целия организъм и цикъла също...

« Отговор #29 -: Юли 17, 2006, 09:35:55 am »
Засега незнам дали ми е подействало положително "ваканционното" лечение ама със сигурност няма да ми навреди. А инъче пия Климонорм-по схема още 1м. и после ще пускам пак хормони.
Само искам да вмъкна - че след  "ваканционното" лечение, миналата година забременя едно от момичетата което беше за инвитро.
« Отговор #30 -: Юли 17, 2006, 11:44:33 am »
djazmin, до колкото имах възможност, попрочетох разни неща във форума за физиотерапевтичните процедури, но освен твоето писание, не открих друго, в което да става ясно, че такива процедури се назначават при "атрофни яйчници" (вторична аменорея). Моля да дадеш повече информация.
Аз и severine вече установихме и личен контакт. Ако си в София и в случай, че имаш възможност и желание, можем да се срещнем и да обменим повече информация. Разбира се, варианта да общуваме чрез форума си остава винаги.
Успешно начало на седмицата ти пожелавам и да си здрава!  :thankyousign:  :balk_600:  :balk_68: