newa,честно казано и аз не знам.В началото на миналата година по собствено усмотрение реших че трябва да започнем с една спермограма и хормони-всичко беше в норма.След като минаха 4-5месеца и бебе нямаше сестра ми намери координати на доц.Доганов от МД-нейна приятелка била забременяла след лапароскопия при него.Отидохме на консултация при него,човека ми каза че може да имам запушване на трьбите и решихме да правим лапаро.Аз си имах една малка миома още от преди,но тя не нарастваше и той каза че е малко вероятно тя да пречи бебето да стане.На 28.11.05г.влезнах за лапарото и броени минути преди да заспя доцента ме попита дали не бих искала направо да махне и миомата.Вьобще не се замислих и казах-да.Тази операция е по-тежка,но исках всяка вьзможна пречка да се отстрани.Всичко мина добре,отстранени са били два миомни вьзела,оказало се е че трьбите ми са много нагьнати,но за щастие пропускливи.На контролния преглед в края на 12.05г.доцента ни предложи да направим посткоитален тест през 01.06г.Ние му казахме че сме решили да се обьрнем кьм специализирана клиника по стерилитет-аз бях открила Зачатие,четях денонощно и ми бе станало ясно че ни трябва специалист.Спрях се на док Стаменов и още в средата на 01.06г.бяхме в кабинета му.Сьщия ден мьжьт ми направи нова спермограма в клиниката на Стаменов.Тя сьщо беше отлична.В началото на 02.06г.правихме посткоитален тест- :sperm:бяха живи,но не се придвижваха напред.Алтернативата беше инсе.Док препорьча да направим цветна снимка преди това,да не би да се е получило срастване след лапаромиомектомията.На 28.02.06г.направих цветната снимка,резултата беше двурога матка и нагьнати но проходими трьби.От третия до седмия ден на следващия цикьл трябваше да пия Клостилбегит и да направим инсето,но не се стигна дотам.Март месец сьм забременяла и така сега чакаме новия човек в семейството ни!
Извинявай ако сьм много изчерпателна,но исках да обясня защо не знам кьде е бил точно проблема.
Пожелавам ти успех