0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Метод на цервикалната слуз.
« -: Юли 08, 2006, 10:16:47 am »
Момичета, малко съм объркана след като прочетох това :

“• Последния ден на хлъзгавата и влажна слуз се нарича ден “пик”, което означава, че овулацията е близка или току що е минала. След деня пик слузта става все по-гъста и суха. Ако използвате метода за определяне на цервикалната слуз, то обикновено пиковия ден е един или два дни преди овулацията. След деня пик следващите 3 дни и нощи, които са сухи са вече много надеждни за забременяване.”

Тук първо се казва, че овулацията е в последния ден  на хлъзгавата и влажна слуз, а след това, че След деня пик следващите 3 дни и нощи, които са сухи са вече много надеждни за забременяване.”

Нали овулацията е от 12 до 48 ч., как тогава следващите 3 сухи дни са най-надеждни?
 Ако сперматозоидите са оцелели преминавайки през подходящата влажна слуз, как ще успеят да дочакат яйцеклетката, ако овуто е чак след няколко дена по време на сухите дни?
Май много объркващо го написах? Не знам дали ме разбрахте?
При мен този месец имаше ясно изразена цервикална слуз- прозрачна, белтъкообразна-от 8 до 11 ден, а FF отчете овулация чак на 15 ден, когато вече бях суха.  :dontknow:

Re: Метод на цервикалната слуз.
« Отговор #1 -: Юли 08, 2006, 12:45:53 pm »
 Мила значи не се притеснявай... Спермчоците живеят попринцип до 3 дена след попадането им в женските полови органи... затова хората са казали секс през ден до овулацията а след като падне БТ всеки ден секс до покачването и когато се предполага, че овулацията е минала... тази слуз е индивидуална при всели... тя попринцип е за подпомагане на спермчоците за да се движат по благоприятно... Успокой малко топката и всичко ще ти стане ясно  :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Юли 08, 2006, 12:59:36 pm »
Това, което си прочела не е много вярно...а  ФФ отчита спрямо зададената информация.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Юли 08, 2006, 13:10:34 pm »
denis, това го причетох тук в статия от Зачатие, понеже имам разминаване в метода на ЦС и БТ, и се порових малко да пречета повечко, и се обърках нещо???

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Юли 08, 2006, 14:08:17 pm »
denis, това го причетох тук в статия от Зачатие, понеже имам разминаване в метода на ЦС и БТ, и се порових малко да пречета повечко, и се обърках нещо???
Може превода да не е много точен или да се е получила двусмислица някаква

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Юли 08, 2006, 16:54:47 pm »
По абсолютно същият начин се бях объркала и аз преди месеци, когато изчетох всичко, което успях да намеря. :?Установих, че тази прословута ЦС е различна, появява се и даже по различно време понякога-извън времето за овулация.Ето-аз миналият месец имах такава фертилна ЦС по различно време от това на овулацията.Подлъгах се, определено.Затова е хубаво да се засича и по друг начин-паралелно.Аз хванах пика тогава с тестове.Сега пак по същият начин-имам усещанията за овулация, но тестовете за овулация са отрицателни.Обикновено цикълът ми беше 28-29 дена, откакто правим бебе се промени драстично, като стигнах до 38 дена.Определено овулацията ми закъснява, няма да се учудя ако и този месец така стане... :?
« Последна редакция: Юли 08, 2006, 16:59:07 pm от tite »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Юли 09, 2006, 08:46:18 am »
Разбира се, само по ЦС е немислимо да се определи О.Това е поскоро   метод, който подпомага определянето на О.

ПП.Здравей Тите, къде се беше изгубила?
Дано всичко при теб да е наред  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #7 -: Юли 09, 2006, 10:06:11 am »
Денис, боря се с живота :lol:Иначе съм тук и чета най-редовно-просто нямам новости около мен, освен,че сега би трябвало да съм във фертилите си дни, а овулация не засичам, та ще я дебна пак от засада.Последните два месеца бях с късна такава, като до това време съм била с 28-29 дневен цикъл.Та си мислех, че сега ще съм си в релсите вече влезнала, но уви-според ову-тестовете нямя покачване...иначе температура не меря сега.Измерих ориентировъчно-да видя просто каква е-ниска е-не ми е минала овулацията...
*
« Отговор #8 -: Юли 09, 2006, 15:51:16 pm »
nadejdi4ka,
zа да не се объркваШ иzлиШно, Щом се "появи" хлъzгавата слуz, бебеправите докато стане суха и гъста. След това - почивка, че "да му дадем по-големи Шансове" да се имплантира на спокойствие  :D (ако е станало оплождане).
Моята док ми беШе каzала - след края на М бебеправене преz ден до покачване на БТ и след това споко.
При условие, че нямате някакви сериоzни проблеми, планът трябва да "проработи".
Успех!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Юли 09, 2006, 17:22:34 pm »
Денис, боря се с живота :lol:Иначе съм тук и чета най-редовно-просто нямам новости около мен, освен,че сега би трябвало да съм във фертилите си дни, а овулация не засичам, та ще я дебна пак от засада.Последните два месеца бях с късна такава, като до това време съм била с 28-29 дневен цикъл.Та си мислех, че сега ще съм си в релсите вече влезнала, но уви-според ову-тестовете нямя покачване...иначе температура не меря сега.Измерих ориентировъчно-да видя просто каква е-ниска е-не ми е минала овулацията...
Желая ти успех Тите и дано скоро да се похвалиш с хубава новина.
Щом е ниска Бт трябва скоро да е овулацията - дано да стане този месец. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #10 -: Юли 09, 2006, 19:06:02 pm »
Благодаря-дай Боже всекиму... :D
« Отговор #11 -: Юли 12, 2006, 21:17:38 pm »
Момичета, доста съм стресирана по отношение на овулацията, предвид историите около мен два-три месеца назад, както и да е, минало :D
Та въпросът ми е, при наличие на белтъкообразна и разтеглива слуз /проверявах и я разтеглях многократно днес :lol:/ възможно ли е все пак овулация да не настъпи?? Знам, че при ПКЯ домашните тестове за ову са ненадеждни, а със слузта как стоят нещата - и тя ли може да бъде псевдо-признак за овулация при ПКЯ? :balk_91: :balk_122: :balk_143:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #12 -: Юли 12, 2006, 21:53:11 pm »
На мен фертилна ЦС ми се появява и извън фертилния период.Най-надежно е, ако засичаш с няколко метода.Аз меря БТ и правя тестове за овулация, паралелно следя за ЦС.
Така че да-възможно е да имаш такава слуз, а овулация да няма или поне да не е в този точно момент.За моето тяло важи това.
« Отговор #13 -: Юли 12, 2006, 22:05:23 pm »
Тайтче, а регистрирала ли си досега ановулаторни цикли с наличие на фертилна слуз? Мерси :D

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #14 -: Юли 12, 2006, 22:50:57 pm »
Не , не съм.Когато започнах да меря сериозно имах такива опасения-че за първо мерене баш ановулаторен ще се падне, но не-досега няма такъв.Така или иначе е редно да се случи по някое време-ще разбера и ако темата е още на ниво разчепкване-ще докладвам.
« Отговор #15 -: Юли 12, 2006, 22:57:00 pm »
Че защо пък да се случва ановулаторен цикъл, много добре ти върви така, браво!!!
Та на мен ми е по важно да регистрирам овулация този цикъл, не толкова да уловя точния й момент. А оплождането се отлага за ИКСИ-цикъла:( :D