0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моите хормони
« -: Юли 07, 2006, 09:47:21 am »
Момичета, помогнете ми, за първи път правя изследване за хормони. На листчето с изследванията няма референтни стойности и направо ще се побъркам докато дойде време за прегледа. В "теми" не можах да намеря референтни стойности. Сигурно ги има някъде, но нямам нерви да търся повече  :(. Изследването е правено на 5 ден от цикъла. Стойностите са:
TSH - 1,7 ulU/ml;
LH - 5,88 mlU/ml;
FSH - 7,86 mlU/ml;
Estradiol - 47,47 pg/ml;
Prolactin - 434,8 ulU/ml.
Re: Моите хормони
« Отговор #1 -: Юли 07, 2006, 10:05:58 am »
Лан, а в коя лаборатория са правени? Ето ти повод за скандал - имаш право на референтни стойности и можеш да си ги поискаш ;)

ТСХ е малко високо, ЛХ и ФСХ са ОК, пролактина също. За естрадиола - не мога да кажа.
*
« Отговор #2 -: Юли 07, 2006, 10:11:29 am »
little_rabbit,
кръв ми взе лаборантката при кабинета на д-р Владимиов, но на листчето пише "Медико-диагностична лаборатория Кондиларов". Има си графа "референтни граници", но е празна  :(. Благодаря много за бързия отговор.
Много ще съм благодарна, ако някой даде линк за статия, за референтни граници на хормони.
« Отговор #3 -: Юли 07, 2006, 10:14:10 am »
Лан, различни са референтните стойности, зависят от конкретните реактиви. И все пак ориентировъчно пролактинът трябва да е до към 500-600, ЛХ и ФСХ до 10-11, а ТСХ - от 0,3 до 2.

*
« Отговор #4 -: Юли 07, 2006, 10:16:57 am »
Значи все пак и TSH е в норма, макар и близо до горна граница?
Възможно ли е да са се поразместили стойностите от отслабване, свалих доста килограми точно преди да направя изследването? В смисъл да са се поразместили в негативен план?
Виках си аз, че не може в "Зачатие" да няма толкова важно нещо като стойности на хормони и се оказах права - то не можело да има! :D
« Последна редакция: Юли 07, 2006, 11:15:58 am от Lan »
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #5 -: Юли 07, 2006, 10:45:17 am »
Ланче,
аз си мисля, че са ти хубавки хормоните. Бях чела една статия, преведена от Манхатънчето, в нея пишеше, че е добре за забременяване ТСХ да е под 2, при теб е така, не мисля, че имаш основание за притеснения.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #6 -: Юли 07, 2006, 11:17:52 am »
rally_g,
благодаря ти, много успокоително ми подейства! Съвсем ще се успокоя когато разбера какви са стойностите на Estradiol. Така се притесних, че с моето тегло и особено от отслабването хормоните ще са каша, но слава Богу, май са си добре! :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Юли 07, 2006, 19:48:07 pm »
Според мен са добре. :D
Имам таблица със стойности на Естрадиола и тъй като мерната единица е същата, пускам ти рефер.граници:
Е2 на 3 ден от МЦ - от 25 до 75 pg/ml

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Юли 07, 2006, 21:56:07 pm »
Лан мисля че хормоните са добре!По принцип рязко отслабване оказва влияние на хормоните.......явно при теб всичко е ок! :D
*
« Отговор #9 -: Юли 07, 2006, 22:34:30 pm »
Много благодаря за успокоителни думи, щом и Estradiol е в норма спирам да се притеснявам! :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Юли 08, 2006, 07:31:41 am »
Много благодаря за успокоителни думи, щом и Estradiol е в норма спирам да се притеснявам! :D
Ти за всеки случай пак си го провери, защото не се знае точно колко са рефер. граници /в клиниката, където си правила изследването/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #11 -: Юли 08, 2006, 09:04:03 am »
Ти за всеки случай пак си го провери, защото не се знае точно колко са рефер. граници /в клиниката, където си правила изследването/
Няма начин - нали така или иначе ще ходя док. да си каже "присъдата", но за сега мисля да съм си спокойна :balk_117:.
« Отговор #12 -: Юли 17, 2006, 15:25:34 pm »
Здравейте момичета,
Бихте ли ми помогнали в разчитане и на моите хормони, защото лекарката ми е в отпуск и съм доста притеснена. Правени са на 7-ми ден от цикъла в Цибалаб.
Prolactin - 393.75 IU/I - реф. 59.0 - 619.0
LH - 5.00 IU/I - реф. фол. 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5 - 16.9
FSH - 8.77 IU/I - реф. фол. 2.5 - 10.2, овул 3.4 - 33.4, лут 1.5-9.1
Estradiol - 265.69 pmol/I - реф. фол. 40-606, овул 536-1930, лут. 121-719
Testosteron - 2.52 nmol/I - реф. 0.5-2.6

Предварително благодаря на тези от вас, които ще си отделят от времето, за да ми помогнат, защото съм много боса в тази материя. Тепърва очевидно ще ми се налага да се ограмотявам. :D
*
« Отговор #13 -: Юли 17, 2006, 15:32:57 pm »
Мери, за съжаление не могат да се коментират всичките ти хормони, защото, за някои от тях, не е спазен подходящия за изследване момент. ЛХ и ФСХ се правят на 2-3 до 5-ти ден от цикъла. Ще се наложи да ги повториш следващия цикъл отново.
Пролактинът и Естрадиолът са ти в норма. Това ниво на естрадиол предполага наличие на годна яйцеклетка, но трябва да направиш и Прогестерон на 7-ми ден след доказана овулация, за да се потвърди.
Тестостеронът не мога да го коментирам, там нямам нужните познания.
На теб не ти ли каза лекарката, кога точно да си направиш изследванията?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #14 -: Юли 17, 2006, 15:39:59 pm »
Мерси много White :P,
Каза ми 6-8 ден. Дори тава е написала в талона. След като се поразрових в различни сайтове видях, че се прави както казваш - по-рано и се поозадачих, но ще я видя какво ще каже следващата седмица. Нямам представа какво е имала предвид с този период за изследване ... ако някой се сети за сайтове с повече информация за хормоните въобще ще я приема с удоволствие.
*
« Отговор #15 -: Юли 17, 2006, 15:43:04 pm »
Коя е тази докторка и по какви причини са ти назначени изследванията?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #16 -: Юли 17, 2006, 15:49:27 pm »
доц. Дянкова от онкологията. След успешно лечение на по-висока група от цитонамазка стана време и за неуспешно забременяване от около няколко години. Тя прецени че е необходимо хормонално изследване като начало. Практически досега по отношение на инфертилитета не съм предприемала нищо сериозно, но вече е време...
*
« Отговор #17 -: Юли 17, 2006, 15:57:48 pm »
Аз мисля, че при тези обстоятелства, е време да си запишеш час при специалист по стерилитет. Отношението към хормоните ти ми се струва меко казано несериозно.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #18 -: Юли 17, 2006, 16:20:10 pm »
Ще трябва да се ориентирам към доктор от тази област, но очевидно въпросите ми за стерилитет ще са тема от друг форум.
White, мерси за отделеното време.
*
« Отговор #19 -: Юли 17, 2006, 16:25:48 pm »
Ще се радвам, ако съм скъсила пътя ти до щастието поне с 1 час. :D

Антоан дьо Сент Екзюпери