0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

loana1

Въпрос /фоликуметрия, хормони/
« -: Юли 06, 2006, 19:22:27 pm »
    Днес бях на фоликулометрия  и ли гавицата ми е 7.2мм. и фоликул от ляво  с размер 15мм.Притеснява ме ,че миналия месец на този яичник имах задържан фоликул и заради него пих противозачатъчни ,а този месец пак той се готви да отделя яйцеклетка,дали тя ще е качествена.На 4 ден ЛХ-10.75/2.4-12.6/и ФСХ-7.91/3.5-12.5/.Как ви се струва това съотношение.
« Последна редакция: Юли 06, 2006, 19:24:16 pm от Lali »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Въпрос
« Отговор #1 -: Юли 06, 2006, 19:23:54 pm »
Всеки месец е сам за себе си.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Въпрос /фоликуметрия, хормони/
« Отговор #2 -: Юли 06, 2006, 19:54:24 pm »
И се пуска Е2 около времето за овулация за да се види дали е качествена яйцеклетката
« Отговор #3 -: Юли 06, 2006, 20:38:42 pm »
И се пуска Е2 около времето за овулация за да се види дали е качествена яйцеклетката
Естрадиола е само ориентир, не показва 1:1 качеството на яйцеклетката.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Юли 06, 2006, 21:53:17 pm »
Мда, но е ориентир. Иначе крайния вариянт е  диганостично инвитро доколкото съм запозната.

Нали обаче се сещаш Заек, че принципа на редуване на яйчниците не винаги е меродавен и който си е изчел няколко темички, може да си отговори на въпроса за редуването. Въпросът качество за мен е съвсем друг проблем...
*

loana1

« Отговор #5 -: Юли 07, 2006, 00:30:01 am »
   Благодря за бързите отговори.Искам да питам дали е добро съотношението на 2 хормона

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Юли 07, 2006, 07:24:42 am »
   Днес бях на фоликулометрия  и ли гавицата ми е 7.2мм. и фоликул от ляво  с размер 15мм.Притеснява ме ,че миналия месец на този яичник имах задържан фоликул и заради него пих противозачатъчни ,а този месец пак той се готви да отделя яйцеклетка,дали тя ще е качествена.На 4 ден ЛХ-10.75/2.4-12.6/и ФСХ-7.91/3.5-12.5/.Как ви се струва това съотношение.
На кой ден от МЦ си била на Фоликулометрия?
Може ЛХ да е повече,защото ще има по-ранна О./и защото е правен на 4 ден от МЦ/
Съотношението е 1.35  /при това съотношение се предполага ПК/
Увеличен ЛХ е х-н за кистите. Но при теб причината може да е друга.Едно изследване все още нищо не означава.
Мисля, че ще е добре да проследиш как ще се развие този фоликул.
След 2-3 дена, той вече ще има годна за оплождане яйцеклетка. Някои фоликули се пукат и при размер 19-20 мм.
Дано да се пукне :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #7 -: Юли 07, 2006, 22:25:42 pm »

благодаря ти Денис.Вчера ми беше 11 ден фоликулометрията.Как определяш съотношението 1.35
*
« Отговор #8 -: Юли 13, 2006, 13:00:09 pm »

Здравейте.Вчера  сутринта температурата все още не се беше покачила 17 ден,след обяд бях на лекар и се установи,че лигавицата е 10.2мм.фоликула се е спукал.Днес вече температурата е 37.1на 11 ден фоликула беше15 мм.,фертилна слуз не забелязах този месец, та въпроса ми е кога според вас ми е била овулацията.Правили сме кекс на 13 и 14 ден дали е възможно да е станало .Притеснявам се да не сме изпуснали момента,щото като си помисля ,че от 4-5 год. опитваме и винаги съм знаела че овуто настъпва когато се покачи темпер.,но така ми казваха лекарите тук в Бургас,и от1 год. влизам в зачатие та най-накрая разбрах че кекса се прави преди да се покачи.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #9 -: Юли 13, 2006, 14:12:05 pm »
Лоана,мила,при кого си правиш фоликуметрията?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Юли 13, 2006, 14:51:03 pm »
Здравейте.Вчера  сутринта температурата все още не се беше покачила 17 ден,след обяд бях на лекар и се установи,че лигавицата е 10.2мм.фоликула се е спукал.Днес вече температурата е 37.1на 11 ден фоликула беше15 мм.,фертилна слуз не забелязах този месец, та въпроса ми е кога според вас ми е била овулацията.Правили сме кекс на 13 и 14 ден дали е възможно да е станало .Притеснявам се да не сме изпуснали момента,щото като си помисля ,че от 4-5 год. опитваме и винаги съм знаела че овуто настъпва когато се покачи темпер.,но така ми казваха лекарите тук в Бургас,и от1 год. влизам в зачатие та най-накрая разбрах че кекса се прави преди да се покачи.
Защо не си нанесеш стойностите в Календара - така ще е по-лесно за коментар.
Фоликулът може да се е пукнал на 17 сутринта или на 16.
Кеск на 14 ден от МЦ - има шанс да е станало.
Малко не ми е ясно -кой ден не е била покачена и кой ден си ходила на лекар?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #11 -: Юли 13, 2006, 18:49:24 pm »

вчера17 ден сутринта не се беше покачила температурата,след обяд на прегледа се видя че фоликула го няма и има течност което е признак че се е спукал.Днес 18 ден вече темп. е 37.1 та кога според вас е била овуто
      Здравей Наема ,ходя при Калчева как си 
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #12 -: Юли 14, 2006, 10:38:55 am »
Здрасти,мила! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:да се е получило.И аз днес очаквах ову / 14 ден от цикъла ми е /,но темпрературата не ми е повишена.На 12-я ден ми биха прегнил-имах фоликул 17 мм.
Айде,не се притеснявай излишно!Дано успеем да се видим скоро!Ние сега се сдухваме от работа-нали ни е сезон.И въобще нямам време да ти звънна.Целувки!Успех!И чакам добри новини!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Юли 14, 2006, 16:41:53 pm »
  вчера17 ден сутринта не се беше покачила температурата,след обяд на прегледа се видя че фоликула го няма и има течност което е признак че се е спукал.Днес 18 ден вече темп. е 37.1 та кога според вас е била овуто
      Здравей Наема ,ходя при Калчева как си 
Незная колко дена ти се покачва БТ след О./на мен напр. най-малко 2-3 дена/
Може би на 16 ден от МЦ се е пукнал, а може и по-рано.При кекс на 14 ден  има шанс да е станало. Дано  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #14 -: Юли 14, 2006, 19:23:09 pm »

Благодаря за отговорите,надявам се ,но не много.Ако ми дойде започвам  да правя изследвания и подготовка за икси септември