Искам и аз да разкажа как този "доктор" се отнесе с мен.
Постъпих в Майчин дом с кървене. Бях по броене началото на 11г.с., на ехографа се видя като края на 8г.с. и нямаше сърдечен ритъм. Това става в неделя. Направиха ми кюретаж - точно какво са ми правили никой не ми обясни. В понеделник трябва да ме изпишат след визитацията. Идва въпросния "доктор" - тогава не знаех кой е и какъв е. Погледна ми нещата, попита ме какво правя тук и така нататък. Обясних си всичко - имах преди няколко години няколко епилиптични припадъка и имам доста наднормено тегло. Казах му, че предния ден съм чула в просъница от упойката, че имам метаболитен синдром. Той ми заяви, че те с епилепсия и наднормено тегло не се занимават. Казах му, че преди 3 седмици съм получила леко кървете, лежала съм в къщи и съм пила Утрогестан и Но-шпа. В този момент се обърна към студентките си, попита едната от колко време учи медицина и заяви: "На всички ни е пределно ясна каква е причината за спонтанния аборт. В такива случаи дори не се предписва Утрогестан." Аз попитах: "На мен не ми е ясна причината, може ли да ми я обясните?" Той: "Ще си я прочетете в епикризата след 10 дни.". Имам чувството, че е имал предвид наднорменото ми тегло. Същия ден от приятелка разбрах, че ако съм с отрицателна кръвна група, трябва до три дни след аборт или раждане, да ми се бие ваксина срещу образуването на антитела. Аз не знаех каква ми е кръвната група и за това, на следващия ден (третия след аборта) се върнах в болницата да попитам и да си поискам да ми бият тази ваксина (бях готова да си я платя). Няма да разказвам всичко, което се случи тогава, но по едно време се появи въпросния "доктор", заяви ми, че ще си разбера кръвната група от епикризата и ако е трябвало да ми бият ваксина са щели да ми я бият. След като го попитах мога ли да го държа отговорен, ако все пак се окаже, че съм с отрицателна и не са ми били нищо, той каза: "Как смеете вие на мен така да ми говорите?" Разбързаха се сестрите, едната акушерка ми заяви, че предния ден (деня на изписването ми), резултатите от изследванията ми били пристигнали в 14:30 и понеже много съм била бързала да си ходя и не съм ги дочакала. Сега проверили дали имало ваксина в аптеката. В крайна сметка след 5 мин ваксината ми беше бита. Ако не бях отишла да си търся правата - надали изобщо някой щеше да се сети, че трябва да ми се бие тази ваксина. Днес си взех епикризата - в нея НЕ пише кръвна група и като попитах защо, акушерката ми каза, че в епикриза кръвна група не се пише.
Нямам коментар. Специално този "доктор" се отнесе изключително грубо с мен - повече там няма да стъпя.