0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Опити за второ дете
« -: Октомври 29, 2017, 10:20:05 am »
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами.
Иска ми се да споделя с вас терзанията които имам.
Правим опити за второ дете вече от 4 месеца, но не се получава. С първото ни дете се получи от първия път, и може би за това сега съм малко разтревожена. Има ли и други мами които се опитват да забременеят с второ бебе и да не им се получава.

Не сме ходили да си правим изследвания защото ми се иска да вярвам че всичко е наред и ще се получи скоро.

Иска ми се да има с кого да си споделям.

Благодаря
*
Re: Опити за второ дете
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2017, 13:45:33 pm »
Да, правим опити от както малката стана на 6 месеца, т.е. вече около 3 години и няколко месеца, имаме и едно ин витро зад гърба си.

*
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2017, 14:55:21 pm »
Имам две бременности заченати от първия път и трета сега, която стана едва на 5тия месец при всичко в норма. И аз се бях отчаяла много, но гинеколозите ми непрекъснато казваха, че това, че имам две заченати бебета от раз не означава, че и с третото ще е така, че дори малката разлика във възрастта от бременност до зачеване има значение, а също казаха, че това, че не става от раз не означава, че има проблем.
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2017, 15:53:11 pm »
Благодария ви много. Всички вие ми давате надежда. :D
*
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2017, 16:31:00 pm »
За твое успокоение най добре се консултирай с лекар, направете няколко цикъла проследвяване на овулацията, цветна снимка за проходимост на тръбите при теб, спермограма на мъжа. 4 месеца са малко наистина и няма смисъл от притеснения. Съветвам те за консултация с репродуктивен специалист.
« Отговор #5 -: Октомври 29, 2017, 17:59:07 pm »
Репродуктивен специалист потърсете след 6м неуспешни опити ;) Отдайте се на любов и за сега не се тревожи :)

Ние ние имаме дете на 5години.. решихме че ни е време....и  след 9м опити отидохме на реп. спец. и се оказа че сме за Инвитро/Икси..

« Отговор #6 -: Октомври 29, 2017, 19:31:52 pm »
При нас първите две се получиха веднага, т.е. второто ни изненада, но за третото "работихме" 8 месеца. Но то си беше и доста след първите две.
« Отговор #7 -: Октомври 29, 2017, 20:39:34 pm »
Аз нямам други дечица,но забременях чак на 8 месец усилени опити.Имате време до 1г. знам,че ако не става се търси помощ.Успех на всички и мноооогооо прашец от мен.Вистал как си?Знае ли се пола вече,ако не те притеснява сподели😊 :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:
« Отговор #8 -: Октомври 29, 2017, 21:00:25 pm »
Хайде да мина под прашеца и дано ни се получат нещата скоро.
 Напоследък съм много стресирана на работа и съм сигурна че това се итразяеа по един или друг начин. Дано скоро да се получат нещата, а за специалист като че ли ни е малко рано. Предпочитам да изчакаме и да видим какво ще стане. А ако не ни е писано поне си имаме едно детенце.
Благодаря ви много за подкрепата и разбирателството.