0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Цитат на: iliyanas в Юни 02, 2007, 11:00:43 amможе би достига максималните си размери 30 - 35 мм на седмия ден след овулацията и след това регресира, както виждаме от линка на denis. Тъй като темата е за жълтото тяло и аз все още съм доста объркана продължавам с моите въпроси.Щом като жълтото тяло продължава да расте ,до 7 дена след овулацията,защо тогава при мен смалява размерите си след овулацията(както съм описала по-горе)и въпреки това прогестерона остава в референтните граници.Ако предположим,че започва да регресира 14-16ден при мен,излиза,че овулирам на 7-9ти ден,а според ФМ и графиката на БТ съм в периода 10-15ти ден.Фоликулите ми растат доста бързо-на 3ти ден имам доминантни по 6 и 8мм и на 2та яйчника.Това как да го възприемам?Като кратък живот на жълтото тяло ли?А и не мога да се съглася,че е ЛУФ(с регресия на фоликула),защото съотношението на ЛХ/ФСХ е 0,8(що годе в рамките на нормалното.А този месец пък докарах прогестерон като при бременните,а знам че не съм и на какво може да се дължи това,този рязък отскок?Знам че задавам,много въпроси ,но хората казват ,че човек се учи докато е жив,нали?Бих ви била благодарна ,ако успеете да ми отговорите на тях. Стана ми интересно за това съотношение между ЛХ и ФСХ, във Фуликулярната фаза, когато се проследяват тези хормони (3-5 ден на МЦ), в резултата от съотношението им трябва да има определена числова разлика ли?
може би достига максималните си размери 30 - 35 мм на седмия ден след овулацията и след това регресира, както виждаме от линка на denis. Тъй като темата е за жълтото тяло и аз все още съм доста объркана продължавам с моите въпроси.Щом като жълтото тяло продължава да расте ,до 7 дена след овулацията,защо тогава при мен смалява размерите си след овулацията(както съм описала по-горе)и въпреки това прогестерона остава в референтните граници.Ако предположим,че започва да регресира 14-16ден при мен,излиза,че овулирам на 7-9ти ден,а според ФМ и графиката на БТ съм в периода 10-15ти ден.Фоликулите ми растат доста бързо-на 3ти ден имам доминантни по 6 и 8мм и на 2та яйчника.Това как да го възприемам?Като кратък живот на жълтото тяло ли?А и не мога да се съглася,че е ЛУФ(с регресия на фоликула),защото съотношението на ЛХ/ФСХ е 0,8(що годе в рамките на нормалното.А този месец пък докарах прогестерон като при бременните,а знам че не съм и на какво може да се дължи това,този рязък отскок?Знам че задавам,много въпроси ,но хората казват ,че човек се учи докато е жив,нали?Бих ви била благодарна ,ако успеете да ми отговорите на тях.