Надявам се, че не пиша прекалено късно. Аз ще споделя мнение и ще се постарая да разкажа на кратко срещата си с д-р Димов. Всеки сам да си извлече изводите. Преди две години го посетихме защото не можех да забременея. Той е изключително харизматичен, но дотук свършва всичко. Назначи веднага хормонални изследвания и на следващия ден цветна снимка на маточните ми тръби. Дотук добре, само че бях 14 дни след цикъл, а снимката трябва да се направи до 12-тия. Тогава разбира се не го знаех. На следващия ден хормоналните изследвания бяха готови, снимката също. Спермограма също. Имала съм завишен един от хормоните но това не е основния проблем. Той ми беше обяснил как ще пусне контраста и той трябва да премине по тръбите. Още по време на снимката видях че това не се случва. Каза, че имам запушване на едната и намотаване и срастване с орган на другата. Следва лапароскопия по времето на която, ако той прецени пе не могат да бъдат оправени ще поиска съгласие от мъжа ми и ще ги отстрани. Това било необходимо за да не се случи извън маточна бременост по време на ин витро процедурата, която ще последва. Това разбира се ме стресна и потърсих второ мнение във Варна при д-р Кателия Александров. Той повтори същите изследвания. Само че не всичко на другия ден а когато трябва. Обадих се на сестрата при следвсщия цикъл и ми записа час. Не можех да повярвам когато ми каза че съм абсолютно здрава и проблем няма. Доказателството спи кротко до мен. След това забременях веднъж неуспешно за съжаление, но втория път с щастлив край. По напълно нормален начин с намесата само на мъжа ми и Бог! Пиша всичко това защото е редно некадърните и ламтящи за ин витро процедури и пари, лекари да бъдат изложени на показ. Момичета търсете второ мнение винаги. Не ми се мисли какво щях да правя ако му бях позволила да ме осакати.