0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем при секс
« -: Февруари 03, 2017, 12:52:20 pm »
Здравейте.От няколко месеца правим опити за бебе,пия си фолиева киселина, следя си овулацията, и гледам с нищо като информация да не затормозявам приятелят си.Тази седмица бях в отпуска,което съвпадна и с овулацията ми.Много се зарадвах,защото си бях в къщи,на спокойствие.Бях го информирала единствено кога е овулацията,и че в деня преди,в самия ден и деня след нея са ми най-благоприятните дни.Все едно му казах "внимавай да не забременея,в овулация съм!" Единия ден го боляха тестисите, и два пъти се случи да му спадне по време на секс и да се откаже въобще от акта :(. Направо като саботаж го почувствах.Дайте ми някакъв съвет,на някоя случвало ли се е?
ПС - предните месеци не е имало такива проблеми.
Re: Проблем при секс
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2017, 13:02:20 pm »
Слава на Бога това не ни се е случвало самл това остава,то и без товя при нас не става дълго време.Но е възможно да има някакъв проблем мъжът ти щом го е боляло нека се прегледа човека едва ли е съботаж,но вие си знаете аз не мога да кажа дали е нарочно,но не ми звучи така.Просто да отиде на лекар и успех на вас с опитите👍😊😊😊
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2017, 13:22:37 pm »
magi mei не сте единствените в тази ситуация.ММ също имаше такива моменти.За много мъже бебправенето под часовник е много трудно(колото и голямо желание да имат за бебче).Аз самата се изморявах и изнерявях,какво да говорим за него,особенно ако бебчето не се получава по-дълъг период(при нас близо 2 год) със всеки изминал месец ставаше все по-трудно.Предполагам ,че тие е трудно и до някаква степен убидно(за теб може да е какво толкова,просто секс,не го карам да копа,но за него...),но въпреки емоциите се опитай да не мислиш за случилото се и продължи на пред.
*
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2017, 14:01:51 pm »
Кога е твоята овулация, него не го интересува.Прекалено ги стресирате тия мъже и те отказват.Просто правете секс, като само вие знаете кога трябва.Дадете ли им повече информация, те дават на късо ;)

« Отговор #4 -: Февруари 03, 2017, 14:21:32 pm »
И аз смятам, че съпругът ти е бил под стрес и затова се е получило така. Правете опити пред ден и така няма да се налага това броене и пришпорване. Успех!
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2017, 15:21:36 pm »
Благодаря ви момичета за включването в темата.То може би и аз трябва да спра с това следене на абсолютно всичко около бебеправенето и просто да си правим секс по честичко.Май проблема ми е в главата понеже около мен извенъж всички започнаха да забременяват от първия път,но са на по 20-25.Аз съм на 30 и тръгнах с убеждението ,че като съм на тази възраст ще е много по-трудно отколкото при тях. :? Спирам да го мисля пък когато стане  :wink: на сила хубост не става  :D
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2017, 22:35:53 pm »
И на нас ни се е случвало,просто да не се получава.  Найстина на мъжете им трябва повече спокойствие. Ние като жени следим,мерим,изчисляваме,но за тях всичко трябва да става естествено. И той като мъж може и да се чувства неспособен след толкова опити. Овулацията е около 48 часа,може самият полов акт да е ден преди овулацията и пак да стане. все пак си е път,опитай се и ти да се успокоиш и да не го мислиш. При нас точно тогава се получи от 1-2 опита около датите на предполагаемата овулация.
Любовта е сила !

« Отговор #7 -: Февруари 04, 2017, 00:43:22 am »
Бях преди няколко дена на гинеколог на профилактичен преглед и всъщност тя ме стресира малко с изказа ” Трябва ден преди овулацията,на самия ден сутринта и вечерта и на следващия ден вечерта пак.Да не си мислиш, че с един път ще е достатъчно.Трябва да има резервни сперматозоиди които да стоят да си чакат там яйцеклетката.” Аз май много на сериозно я взех и му обясних какво е казала,там май ми е била грешката.И в край сметка от тези 4 опита се случа само един.
*
« Отговор #8 -: Февруари 04, 2017, 10:10:34 am »
Здравей, не се притеснявай да е задължително и трите дни, че и по няколко пъти, защото пък качеството на сперматозидите се влошава,при прекалено честа еякулация. И по един път на ден е достатъчно. Иначе препоръчително е да има контакти и трите дни, но е по- важно поне  в деня преди или в деня на самата О  да има контакт,  като имай предвид че яйцеклетката живее около 8 часа, тоест добре е плувците да я чакат преди настъпване на О .А самите сперматозоиди, ако е благоприятна средата живеят и до 48 часа, че и повече:) За мъжа ти - напълно нормална реакция :) Повечето мъже се стресират, когато стане въпрос за бебе и правене на секс по график или на всяка цена :) Можеш просто да не му казваш, когато е О :) Ти си следи, за да знаеш и действай :) Стискам палци :)
« Отговор #9 -: Февруари 04, 2017, 13:01:56 pm »
Magi mei моята гинеколожка ми каза абсолютно същото ,ама абсолютно каза,че веднъж на ден не било достатъчно и аз се учудих много.Ние со сега правихме всеки ден ,през ден ,през 2 без успех 6 месеца сега ще пробваме както ни каза тя.
« Последна редакция: Февруари 04, 2017, 13:29:08 pm от danaq999 »
« Отговор #10 -: Февруари 04, 2017, 13:33:23 pm »
Момичета, колкото повече се фокусирате,толкова по трудно стават нещата
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2017, 13:39:40 pm »
Да бе да,забременяването става от един път! Кво значи резервни сперматозоиди. Точно обратното,колкото по-често,толкова по "рядка" става спермата. Затова най-добре е да бъде през ден,два дори.
Следващият път питай гинеколожката ти как толкова жени пълнят аг - тата за аборти от един единствен полов акт . и я смени,обезателно.
Прави любов с мъжа ти,наслаждавай се на опитите и тва е,така стават нещата ако няма някаква пречка патологична.
Боже,чак се ядосах от изказването на твоята лекарка.  Виж ми графиката. И си прави сама изводите. А аз съм с нередовен цикъл и въобще не се занимавах със следене на овулации,тъй като опитите ни бяха от 3-4 месеца.
 И другото,което аз си мислих докато правихме опитите. Искаш това бебе да е заченато с любов и желание или по необходимост. Ако имаш някакви съмнения за стерилитет или др подобни,си направи изследвания,момичетата тук ще те насочат към добри специалисти. Аз мога да дам мн малко съвети тук,по-скоро една ПКК на теб,СУЕ,микробиология на влагалищен секрет,хормони - Фсх,Лх,прогестерон,пролактин,тсх и фт4. А на мъжа ти една хубава спермограма,пак се съветвай с дамите във форума по въпроса за лабораториите. И това е на първо време.
« Последна редакция: Февруари 04, 2017, 13:46:45 pm от Shushi18 »
Любовта е сила !

« Отговор #12 -: Февруари 04, 2017, 13:53:55 pm »
Хора не знам за нейния случай,но аз ви казвам,че моята лекарка ме посъветва същото като нейната и съм склонна да вярвам,че може да са прави както казах аз пробвах по всички начини без успех без нейния.Като цяло мисля,ме дори да нямаш проблеми всичко си е до късмета,който имаш.
« Отговор #13 -: Февруари 04, 2017, 14:54:42 pm »
Благодаря ти shushi18 за съвета за изследванията,обаче ще изчакам няколко месеца да се успокои  мъжът ми,че го виждам че има желание просто явно нещо вътрешно го притеснява,а ако му кажа давай и изследвания да правим съвсем няма да стават работите  :D.Danaq999 не знам дали да взимам в предвид съвета на АГ-то и според мен не е много правилен,пък и тя е доста възрастна и ми се вижда с някакви остаряли виждания.Не знам.Само гледай то твоя мъж да не се стресира от идеята за 3 дена да го направите 4 пъти.Ще го карам по-кротко от сега на татък,пък каквото стане.И аз взех от много четене и ровене да се обърквам,ама до колкото разбрах всеки организъм си е индивидуален и бебето идва когато двойката е готова за това :)
« Отговор #14 -: Февруари 04, 2017, 15:22:38 pm »
А при нас аз се стресирам от тази мисъл не той 😃😃😃 той много иска бебче и щом е за каузата не го притеснява това проблема е ,че на мен ми идва в повече.Успех дано ни се получи другия месец. Влез в нашата темичка -Правим опити за бебе 9 там си споделяме.🙂
*
« Отговор #15 -: Февруари 04, 2017, 15:29:22 pm »
Действително, по-възрастните хора, дори и майките ни, които по ред причини едно време сякаш много по-лесно са забременявала(буквално от първи месец опити) - казват секс, секс и това е. Но в днешно време нещата са други - има много фактори, които явно забавят процеса на зачеване. Който се интересува - има достатъчно инфо да види колко живеят сперматозоиди, яйцеклетка и т.н и да си направи извода - колко често е необходимо да се прави секс. Но дори и да се улучи точен момент и партньорите да нямат здравословни проблеми, пак може да отнеме няколко месеца да стане бебчето.Не всяка яйцеклетка е качествена и не всяко ембрионче също.Понякога има генетичен проблем още в началото и просто си идва цикъл, без жената изобщо да разбере за бременност. Лично за мен и през ден да е контактът, шансът си е супер голям и ми се струва оптимален вариант - хем се възстановяват плувците, хем от предните винаги има чакащи, ако настъпи О :) А мъжът - много е важно да е спокоен, защото стресът се отразява на качеството на сперматозоидите. За това - ако виждате,че го притеснява говоренето - хич не му казвайте, всяка си знае как да го прикотка, когато дойде моментът  :D