0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета!
Бих искала да попитам на какво според вас може да се дължи промяната в настъпването на овулацията при мен - преди беше на 13-14 ден от началото на цикъла, а последните два месеца овулацията ми настъпва на 10-тия ден. Досега овулацията ми винаги и била  "редовна" - т.е. при цикъл от 28 дни е настъпвала, както написах по-горе, на 12-13-14 ден? Въобще повод за притеснение ли е това?
*
Re: Промяна в настъпването на овулацията
« Отговор #1 -: Юли 19, 2006, 16:09:12 pm »
Ако е еднократно, няма проблем. възможно е да е на психична основа. Много често момичетата споделят, че при целенасочено бебеправене, се появяват промени в цикъла им.
Изчакай още един месец и тогава евентуално търси консултация.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Юли 19, 2006, 16:36:02 pm »
Докато ббеправих имах два цикъла с ранно овулация - 10 ден и 12 ден! Може и да е на психична основа!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #3 -: Юли 19, 2006, 17:02:38 pm »
Голяма вероятност да е на психична основа, срес, пътуване, местене, смяна на работа...Хормоните, които са отговорни за овулацията, реагират чувствително на емоционалното състояние на жената. А може и друго: редовните овулации да са били от един и същи яйчник, а сега да е от другия (не знам дали са те следили и знаеш ли какво става). Това последното от собсвтен опит: десен яйчник на 14 ден, ляв яйчник на 17 ден...Важното е да има овулация. И все пак поговори с лекаря си.
Мари
Alexandra
« Отговор #4 -: Юли 19, 2006, 21:47:55 pm »
Момичета, благодаря за отговорите! :D