Здравейте,
За пръв път пиша тук и ще е дълго, това което ще напиша, за което предварително се извинявам...
Имам две планирани бременности, като и двете забременях буквално от раз, но втората бременност приключи в девети месец преди близо 8 месеца, след планово секцио (второ) с фатален край за бебето по неизяснена причина за случилото се.
След два месеца опити за бебе (такова не се получи), но пък се оказа, че имам полип в матката, който премахнах миналия месец и също поради болка в едната гърда, посещение на мамолог и последвал тест на прогестерона между 23-25 ден по заръка на АГ, след доказана само с тест овулация на 22ри ден (по принцип ми е късна овулацията), ми бе предписан утрогестан от 16ти ден на цикъла (10 дни по две, перорално), който всеки момент трябва да ми дойде (по принцип ми идва на минимум 35 дни винаги).
Та въпроса ми е, понеже ако не забременея идните 3-4 месеца, няма да имам повече тази възможност по независещи от мен причини, а чета, че прогестероновите препарати подтискат овулацията при прием преди началото й, бихте ли споделили вашия опит по въпроса?
Предварително благодаря!
P.S. Прикачвам резултатът от изследването на прогестерона