0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Два фоликула и овулация?
« -: Юни 30, 2006, 19:43:35 pm »
Първо искам да благодаря на Мели за това, че откликна на моя проблем преди 2седмици,БЛАГОДАРЯ ТИ МЕЛИ!!!
днес бях на преглед, защото имам лигаво течение, но в него откривам и едни малки червени като капилярчета от време на време през деня, та отидох и се оказа, че яйчниците ми са Ок/писах ви че след спонтанен в 4-ти месец ми правиха две абразиа, през 14 дни, второто абразио беше на 02юни/
, матката също била контрахирана добре и стените и били 8мм.незнам точно какво значи това, но докторката каза, че съм в овулация и имам 2фоликула.
На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Ами просто споделям момичета, ако има някой с представа или инфо за нещата ще ми е от полза!
Благодаря ви!
Весел уикенд!
"Колкото повече Прасчо гледаС?Рµ през ключалката, толкова повече Мечо РїСѓС… РіРѕ РЅСЏРјР°С?Рµ вкъщи."
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Re: Два фоликула и овулация?
« Отговор #1 -: Юли 01, 2006, 15:51:47 pm »
Раниа, разбира се, че е нормално да имаш два фоликула, но не си писала кой ден ти е от МЦ и колко са големи фоликулите. Т.е. дали не е единият само доминантен, а другият да се резорбира. На мен например винаги тръгват да нарастват поне 2-3 фоликула, но после един от тях се откроява като доминантен и се пуква, а другите изчезват. Но пък при стимулацията със Серпафар се пукнаха два фоликула. Какъвто и да е случаят при теб, дано поне едното фоликулче пусне хубава яйцеклетка и да я хванете  :eggsperm:
p.s. Тази тема май не е за този подфорум, а за "Опити за забременяване"

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Юли 02, 2006, 14:52:17 pm »
Първо искам да благодаря на Мели за това, че откликна на моя проблем преди 2седмици,БЛАГОДАРЯ ТИ МЕЛИ!!!
:balk_602: :balk_602:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #3 -: Юли 07, 2006, 18:28:09 pm »
Bebe,
така и не разбрах какво се случи с мен, защото на другия ден след като пуснах този постинг ми дойде :ask: , останах като втрещена, първо защото на прегледа ми казаха че съм в овулация и второ защото това ми е първа менструация след абразиото и загубата на бебчето, така че не бях много сигурна цикъл ли е или някакво кървене, повод отново да се тревожа и да си поглеждам превръзката през 15мин. Днес е 7-ми ден от както се появи, само ми прицапва лекинко кафяво или розово. Пълна обърквация.
Искам отново да съм нормална!!! /това ми е визитката, с която ще кандидатствам за безплатен психоконсултант, държавна поръчка :P/
"Колкото повече Прасчо гледаС?Рµ през ключалката, толкова повече Мечо РїСѓС… РіРѕ РЅСЏРјР°С?Рµ вкъщи."
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Юли 07, 2006, 18:50:52 pm »
Щом е първи цикъл след абразиото е нормално да е необичайно.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #5 -: Юли 08, 2006, 10:34:07 am »
Бебенце абе мила след като си правиш по 2-3 фуликола защо са те стимулирали? За да се спукат ли? За да станат повече ли? Както знаеш мила за мен и аз си правя по няколко, но не се пука доминантния. А до колкото ми е известно  8)понеже си правя по няколко не ми е разрешено да се стимулирам. Та за това те питам. Дали е за да се спукат? И ако е така да действам и аз  :D
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #6 -: Юли 10, 2006, 12:36:56 pm »
Наха, чак сега ти видях бележката. Стимулираха ме на втората инсеминация - за да пробваме нещо различно. На инсе No1 - без стимулация си се пукна един голям фоликул, а другите изчезнаха. На инсе No2 - пробвахме със Серпафар и тръгнаха май по 3 фоликула в двата яйчника, но пък по-късно се пукнаха и то след Прегнил чак - 2 се пукнаха в единия яйчник, другите изчезнаха. На всичкото отгоре и лигавицата изтъня - беше едва 8мм на самото инсе. За това, този месец инсе No3 - без стимулация  :wink: Да видим довечера колко фоликула са тръгнали.