Преди 3 години гинеколожката ми визуално видя, че имам изменение по шийката и въпреки, че цитонамазката ми беше 2ра група, когато взе материал само от мястото с изменението се оказа 3А. Дадох днк за ЧВП и единия ми излезе положотелен (не помня точно кой тип или 8 или 16). Веднага ми назначиха LETZ и ми казаха да си изчакам цикъла и в момента в който ми дойде веднага да звънна, за да ме запишат за операцията. Всичко мина добре, с пълна упойка, после си тръгнах 30 мин след операцията, само изчаках да ме пусне упойката. После разбрахме, че е изрязано до здрава тъкан и от тогава ( слава Богу) не съм имала никакъв проблем, вируса за 1 месец сам се разкара, даже влизах във възрастовата група за ваксините срещу ЧПВ и си направих и 3те ваксини.
С износването едва ли ще имаш проблем (само ако не е махната много голяма част от шийката), само че май ще е по-добре да раждаш секцио (или поне лекаря трябва да те предупреди какви усложнение може да има при евентуално естествено раждане).
Незнам дали тази раничка трябва да се гори или не, но знам че ЧПВ е изключително опасен вирус, който ако бъде изпуснат може да доведе до много излишни проблеми. Също така и 3та група цитонамазка. Преди да обмисляш бременност, приоритет трябва да ти бъде да разрешиш тези проблеми.
Успех от мен!