Здравейте,
От доста време насам цикълът ми започва с кафеникаво/ръждиво
зацапване. Не е силно, но в редки случаи продължава по 5-6 дни, преди старта на същинското кръвотечение! Това доста ме притеснява. (В други пъти е само един ден, което приемам за нормално, да кажем).
Бях при 3 различни гинеколози - хормонални изследвания ми назначи третата и то след
настояване от моя страна. Предишните въобще не откриха нещо нередно (предполагам, че ако имах раничка, полип, киста, поликистозни яйчници щяха да го видят, а и никога
не пропускам профилактичен преглед). Изследваните хормони бяха в норма, но.....
... в друг форум се разтърсих по-сериозно и се оказа, че са пропуснали да изследват
прогестерон - вероятният отговорник за зацапванията.
Исках на своя глава да го изследвам, но миналият месец просто не успях
Трябваше ми доказана овулация, пробвах с домашни тестове и просто нищичко не засякох. За капак, този месец ми подрани доста, разбира се, отново със зацапване.
Паралелно с това правим опити за бебе (от 2 месеца), но не знам дали съм психически готова за преглед в репродуктивна клиника. По-скоро
търся специалист в сферата на хормоналните изследвания. Бихте ли ми препоръчали такъв в София? Има тоооолкова много доктори тук, но чувствам, че досега не съм попадала на такъв, на когото да изложа всичките си притеснения, и да ме прегледа и изследва обстойно!
Благодаря ви предварително!