Ще ти обясня по подробно. 2001г. в града в който живея една лекърка ме лекува от киста на единят яйчник няколко месеца, след което каза че трябва да ми се направи операция която аз отказах защото в нашият град няма специялисти. Така с моят съпруг отидохме в София при проф. Карагьозов. На първият ми преглед той каза че съм с недоразвита матка и уголемени яйчници. За киста нищо не каза. Исписа ми противозъчатъчни /който пих 3 месеца/ за нормализиране на тези органи. След това пак на преглед. Яйчници и матка нормализирани. Прати съпругът ми на спермограма - страхотна
. Следващото което направи беше да ме прати на цветна снимка на тръбите. На снимката се виждаше съвсем слабо пропускане и неговото мнение беше инвитро. До тогава не мислех че имам изобщо някакъв проблем и се чудех защо ме прати на тази снимка. Нещата се оказаха много сериозни. Попитахме го може ли нещата да се оправят с операция /до тогава не бях чувала за лапароскопия/ и той каза че ще ни струва повече от колкото инвитро. Както и да е дадоха ми направление и не платих нищо. Приеха ме в болницата - при теб не знам как е било но при мен се бяха събрали няколко екипа и всеки по отделно ме преглежда и си казваше мнението. Болшинството от лекари беше на мнение че съм за лапаро, единственно Карагьозов беше че съм направо за пластика. Както и да е, прехвърлиха ме на д-р Борисов който трябваше да направи лапарото. Аз отказах защото имах доверие само на Карагьозов. Тогава Борисов предложи да ми направят лаперо и ако положението е найстина лошо без да излизам от упойка да продължат за пластика като ще ме поеме Карагьозов. Донесе един документ да подпиша и така ми направиха и двете работи в един ден. Шест месеца след това на цветната снимка не се виждаше едната тръба а другата пропуска по малко отколкото преди операцията. Всичкото това нещо ми е в следствие на операция от апандесит. Никога през живота си не съм правила аборт /нито по желание нито спонтанен/, не съм имала безразборни полови контакти, нито пък съм имала някакво венерическо заболяване. Доктора в София ми каза че спокойно мога до осъдя този който ми е правил операцията от апандесит. Консултирах се с адвокати и мнението е че те са недосегаеми от закона, колко хора умряха от лекърска грешка и нищо, та аз че са ме осъкатили така ли ще направя нещо?
Написах ти накратко какво се случе при мен. Сега чакам отговор от касата за инвитрото. Чао и успех при теб.