0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Crystal

Здравейте момичета!
Предстои ми операция на миома на матката, разположена към коремната кухина, "на краче". Искам да попитам тези от вас, които са преминали през такава операция колко време след това са се възстановили, пили ли са антибиотик профилактично, колко време са останали в болница след операцията, изобщо какво е представлявала цялата процедура. Операцията ще е коремна и мъничко се страхувам от това  :(
*
Re: Операция за отстраняване на миома
« Отговор #1 -: Юли 21, 2006, 13:07:12 pm »
Миличка не е най приятното нещо, но няма начин! Най-неприятно е първите ден два, но с всеки изминал де се чувстваш по добре, антибиотика е задължителен /бият ти го в болницата/, предполагам, че ще те държат 5-7 дни. Аз пих аулин /с разрешението на лекарите разбира се/ и се чувствах добре. Ще се справиш сигурна съм, не се притеснявай!
*

Crystal

« Отговор #2 -: Юли 21, 2006, 14:34:09 pm »
Много благодаря за подкрепата !
*
« Отговор #3 -: Юли 21, 2006, 18:00:27 pm »
Няма за какво.  :D
*
« Отговор #4 -: Юли 22, 2006, 23:53:08 pm »
както са ти казали няма нищо страшно. на мен също ми правиха такава операция и отстраниха миома 11 см. 24 престой в реанимация, където е малко неприятно, но се грижат добре.след това те раздвижват и на 6-7 ден си ходиш.на кратко е това. ако те интересува нещо друго питай.относно обезболяващи аз ползвах профенид свещички и се чувствах добре.успех
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #5 -: Юли 25, 2006, 11:14:15 am »
Миомектомия през февруари, в МЦРЗ.
24 часа преди операцията пиеш очистително и не ядеш много, те те инструктират точно как.
Влязох в болницата по обяд, окол час и половина преди операцията.
Приготвиха ме и ме качиха в операционната. Събудих се в реанимация, побърках сестрата цяла нощ, защото непрекъснато си откачах жичките и машината, за която бях завързана пищеше. Не бях жадна (повечето момичета са много жадни от упойката), но ми беше адски гадно, защото трябваше да спя по гръб, а аз не обичам.
На сутринта към 8 ме свалиха в стаята, към 9 щъках полека-лека по коридора, леко превита.
На другия ден беше по-добре, на третия - почти не чувствах, че съм оперирана.
На четвъртият ден ме изписаха. През цялото това време ми биеха антибиотик сутрин и вечер, след излизане от болницата не съм пила повече антибиотици.
Общо взето това беше, като се раздвижиш бързо след операцията, нещата са много по-лесни. Другите момичета също ще ти го кажат. Кураж и не се давай, нищо работа е ;).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Crystal

« Отговор #6 -: Юли 25, 2006, 12:17:33 pm »
Благодаря много за информацията! Лошото е че колкото повече чета, толкова повече ме хваща шубето, а на всичкото отгоре без тази операция не мога да пристъпя към инвитро.
*
« Отговор #7 -: Юли 26, 2006, 19:13:25 pm »
Не се притеснявай, няма нищо страшно.След като мине всички ще се убедиш сама. Лично на мен ми  махнаха 11 см миома, отделно кисти на двата яйчника, имах и страствания вследствие хламидиална инфекция.Операцията ми продължи доста , но пък за сметка на това ми запазиха матката и си забременях и родих без проблеми.Избери си внимателно кой д-р ще те оперира, понеже в Русе искаха да ме изчистят тотално.Просто не им се занимаваше и това беше най лесното.А бях само на 29 години. Успех.
17.01.2005                                                                              21.11.2013