Въпреки, че като на повечето старозагорки тук и моите лекари са в Пловдив и там ми се следеше бременността и там раждах... За Стара Загора бих препоръчала Д-р Мария Ангелова
http://agcenterlive.com/dejnosti.html Бях доста параноична бременна
и исках да имам компетентен лекар и в града, та така попаднах на нея. Нямам никакви забележки и ако не бях пациентка в Пловдив, за самото следене на бременността - сега бих й се доверила напълно. За раждане - в Стара Загора не бих, но аз съм супер капризно мрънкало и не съм мерило за тези неща точно.
За споменатата Д-р Пиперкова, ще кажа, че ми обЕсни как не съм правила тест за тромбофилия (не съм била разбрала нещо), бил за...хемофилия.
Имаше и други бисери от нейна страна, но този напълно стига, особено за по-старите потребители тук. Д-р Кадирева се опита да ме убеди в ранна бременност, че жълтото тяло било киста и затова да търча през ден на прегледи (по 30 лв. всеки), да я следят дали расте (т. нар. киста), пък ако заплашвала бременността - можело да се наложи оперативно да я махнат... ОК, хайде аз съм пациент, който е наясно с доста неща, ама подобни приказки за повечето бременни - биха довели до нервна криза. И за другите спрегнати "стари кримки" имам какво да кажа, не особено похвално, защото на всичките съм им сърбала попарката на ранни години. Като да ме наблъскат с "Доксициклин", за да ми "лекуват цервикалния секрет", при кристално чиста МБ...Е, на 18 не знаех какво е "цервикален секрет", нито отчитах, че същия се появява само около овулация в количество, което да усетя и бях решила, че нещо съм болна. Аз да реша така - бива, ама лекар с име - извинете. После с месеци не можах да си нормализирам влагалищната флора, а цервикалния секрет, около О - все още не ми е "излекуван" (за щастие).
Иначе повечето АГ-та, въпреки че имат частни кабинети, или работят в частни болници и поликники си бачкат и по НЗОК и водят ЖК. Все пак имай предвид, че по НЗОК - не ти се покрива нищо съществено по следнето на бременността, тези неща винаги се плащат кеш. Това е положението у нас засега. Все пак тест за тромбофилия, БХС и трите ФМ - не са някаква безумна сума, та не си ги спестявай. Кръвни и урина май по ЖК се покриват в достатъчна степен. Успех в избора!