М-и, права си, че по различните краища обичаите са различни, но според мен трябва да се популяризират и навсякъде да се празнуват.
В смисъл...ако живеем в град А, където празнуваме някакъв обичай и чуем, че в град Б празнуват друг обичай, който ние не зачитаме, но е български, хич няма и да ни мине през ум да го "осиновим" и да започнем да го прилагаме и в нашия град А. Но ако чуем, че не град, а в ДЪРЖАВА Ц празнуват нещо, веднага и с готовност го приемаме.
Това ми е мъката на мен, а честно да си кажа, откакто заминах в чужбина взех да се интересувам от българското. Докато си бях в БГ ме влечеше чуждестранното
Иначе, браво на тези самодейни групи, които пазят и популяризират българските народни традиции и обичаи. Според мен точно това ще спаси Бъглария --> вековната ни култура, творчество и традиция, а не някакви си палячовци политици. Затова трябва да си знаем и пазим обичаите, а че деца и училища решили да празнуват Вси Светии --> много хубаво. Само да не забравят да празнуват и българските празници
И българския език да не забравят, че то като ги слушам как говорят в България, и то възрастни, не само младежи --> ами 50% български 50% американски се говори в родината ни :/ как да научат децата езика си, когато възрастните използват чужди езици в ежедневието си.
Пфу, като се замисля, че скоро четох и книга на "български", издадена в бГ издателство, но само на кирилица беше написана, а иначе беше преведена така: секуларистки --> такава дума в бг език няма, но предполагам са опитвали да превеждат, т.е. побългарят думата secular --> светски, нерелигиозен....
Болната ми тема е това...усеща ли се