Адмирации за темата
Nedda - според мен е много необходима и полезна, защото именно това е първата стъпка: "Как да изберем на кого да се доверим и по какви критерии?"
Аз (ние) - не стигнахме до ин витро, бременността ми беше спонтанна и до днес не знам защо и как се случи, след близо 5 години опити преди това и без някакви намеси особени, но това го казвам "в полза на статистиката". Бих останала при същия лекар и ако бяха установени проблеми, налагаше се лечение и преминаване към "тежката артилерия".
Аз съм от пациентите "улучили от първи опит" къде и при кого, за което огромна заслуга имат момичетата от "Зачатие". Когато се регистрирах тук (началото на януари 2010) и се "тръшнах" (буквално) какъв ми е проблемът - получих много адекватни и бързи отговори на всичките си въпроси. Давам си сметка към момента, че препоръчаните ми тогава клиники и специалисти - ми бяха препоръчани, не само на база професионални умения на работещите там, а момичетата много бързо си дадоха сметка и за темперамента ми (нетърпелива, капризна, недоверчива) и ме насочиха към лекари, които могат "да ме спечелят И с отношение", без да се прави и грам компромис с "качеството". Казано с други думи - спестиха ми може би месеци разкарване и "проучване на терен", именно защото опитът им позволява да преценят доста добре, към кого да насочат всеки нов потребител с проблем тук, взимайки предвид и чисто медицинските неща и чисто човешките (така да го кажем).
Споделям това, като пример, че когато питаме много, слушаме и пак питаме каквото не ни е ясно - дори форумът може да се окаже достатъчен за правилния избор на лекар/клиника и то от раз.
Разбира се, момичетата тогава ме попитаха откъде съм, за да ми препоръчат опции, които да не ме товарят излишно с пътуване и разходи, като разбира се ми споделиха и за всички други (на по-голямо разстояние от моя град, в случай че...) Винаги ще им бъда признателна за това, че открих своя лекар, благодарение на тях и "Зачатие"!
При първото ни посещение - останах с едно главно впечатление, което мога да обобщя с израза: "много професионална отношение". Чакаха ни целият екип, моят лекар ни представи всичките му членове, обясни ни кой с какво се занимава точно, всички бяха усмихнати и любезни. След което ни дадоха да попълним едни обемни "въпросници", в които и "майчиното си мляко" изпях, което също ми направи добро впечатление тогава. А именно, че лекарят ми иска да има възможно най-пълна картина, кое и защо и на какво може да се дължи то и преди да се пристъпва към конкретни действия - да се изяснят, потвърдят, отхвърлят всякакви възможни причини бебе да не става, че тогава чак да правим нещо. Търпеливо се отговори на всичките ми въпроси (дори и "глупави" - в смисъл от позицията на сегашният ми опит и знания по темата), без гримаса, досада, припряно отношение. Посочи ми се какъв е алгоритъмът, за да изясним какво и защо, стъпка по стъпка, което ме успокои много, понеже вече имах яснота какво следва да се прави, кога и как. Много важен за мен момент също. Като цяло ме завладя усещането, че този човек знае идеално какво и защо прави и съм в сигурни ръце вече и все някак, каквото и да е - той ще намери решението.
Въпреки, че съм наистина адски нетърпелива и заявих, че "Няма проблем да правим ин витро амен-амен на другия ден още, само да стане и то бързо"
, отношението си остана все така професионално и МЕДИЦИНСКО, а не "търговско". Оцених го още тогава и това беше една от най-главните причини да се доверя. И не сгреших. Оттам нататък, (при нас конкретно) всичко се случи много бързо, много добре, имах една прекрасна и перфектно проследена бременност, приказно (не преувеличавам) раждане и към днешна дата един здрав, щур и лъчезарен резултат видим в подписа ми.
На всички, които тепърва ще избират - пожелавам такъв бърз и лесен избор и най-вече толкова бърз и щастлив резултат от него!