0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ
« -: Юли 03, 2006, 20:24:47 pm »
Всичке жени преживяли ужаса на извънматочната бременност нека споделят!!!
*
Re: ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ
« Отговор #1 -: Юли 04, 2006, 07:17:02 am »
аз имах три извънматочни и да ти призная честно от тях се възстановявах доста по бързо /емоционално/ от колкото от неуспешните IVF. Поставяйки тази тема разбирам, че явно ти предстои операция, за това моят съвет е да се опиташ да бъдеш спокойна, защото това все пак е животоспасяваща операция, така че при всички случаи е за добро.Стискам ти палци всичко да мине добре и да се възстановиш бързо!
*
« Отговор #2 -: Юли 04, 2006, 12:29:19 pm »
Хубавото е,че не ми предстои,а лошото е че я преживях преди 6 месеца.Дано повече не ми се случва.При теб наистина са много,ако ти се говори за това разкажи ми,как се възтанови,преди колко време ти се случи и наи важното как си сега.
*
« Отговор #3 -: Юли 04, 2006, 16:40:00 pm »
оооооооо щом си го преживяла преди цели 6 месеца значи би трябвало отдавна да си се възстановила - физически, а емоционално - според мен няма какво да го мислиш, случва се на много жени за съжаление, просто забрави и продължи, защото няма смисъл да се задълбаваш толкова на дълбоко. Най-лошото, което ми остана на мен е, че доста напълнях и не мога да се преборя с излишната мазнинка, а е лятоооооооо и ми се ходи на море, а там с анцунг на плажа не върви :lol: :P. С две думи - бъди позитивно настроена и не мисли, за това което вече се е случило и отминало, още повече ако е лошо.
*
« Отговор #4 -: Юли 04, 2006, 17:03:15 pm »
Да вече се възтанових.Кога беше последната ти извънматочна,оперативно ли са отстранени до сега,а вече правите ли нови опити?
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #5 -: Юли 04, 2006, 20:54:39 pm »
Здравейте момичета,
За съжаление и аз преживях извънматочна бременност преди два месеца - т.е. през май.Трудно ми беше, но се възстанових доста бързо и се върнах на работа много рано.
При мен плода беше отстранен с лапароскопия и тръбата запазена. Доктора ми каза, че можем веднага да започнем отново опити за бебе. Сега е вторият ми цикъл след тази операция. Имах овулация преди 7 дни, правихме секс и сега ще се пръсна от страх докато разбера какъв е резултата. Още повече, че имам симптоми като гадене и болки долу вдясно. Май ще полудея докато мине още една седмица... :blob10:
Успех на всички! :bighug:
*
« Отговор #6 -: Юли 04, 2006, 21:10:40 pm »
болките долу дясно в корема симптоми за бременост ли са :help1:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #7 -: Юли 04, 2006, 21:22:48 pm »
здравей Misi, зная какво преживяваш в този момент, но аз искам да те успокоя, това че веднъж е била извънматочна не означава, че този ужас ще се повтори. Аз също имам една извънматочна преди 5 години. Много трудно успях да се отпусна и да започна да мисля за нови опити. Минаха 3 години на усилени опити и аз забременях отново март месец тази година. Побърквах се от притеснения дали няма да се повтори, дали всичко е наред, неможех да се зарадвам, че съм забременяла и е имало защо, направих спонтанен. Затова искам да ти кажа имай ВЯРА, не предизвиквай отрицателна енергия върху себе си и ще видиш че всичко ще се нареди.
Пожелавам ти успех от цялото си сърце.Никога не губи надежда. :balk_21: :balk_21:
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #8 -: Юли 04, 2006, 21:24:20 pm »
болките долу дясно в корема симптоми за бременост ли са :help1:
Може и да са сиптоми на бременност, но може и да са много други неща.
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #9 -: Юли 04, 2006, 21:48:40 pm »
При извънматочната бременност имах такива болки - същите, появяват се при уриниране, напъване... обяснавам си го с това, че може би се притиска по някакъв начин плода в тръбата - може и да не е така.
Иначе Натали, напълно си права, трябва да се успокоя - ще бъде най-добре. Ама пуст страх, все натам ме кара да мисля... :(
Дори сега си направих тест за бременност  :? (очаквам да ми дойде на 14.07) - много ясно, че беше отрицателен - знаех го и преди да го направя, ама имам нужда от някакъв знак, който да ми вдъхне кураж.
Знаеш шубето е голяма работа...
Ще опитам да се овладея и да не изпадам в паника!
Благодаря ти!
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #10 -: Юли 04, 2006, 22:48:07 pm »
Точно така овладей се и мисли позитивно.А иначе знаеш никой не може да избяга от съдбата си.
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #11 -: Юли 04, 2006, 23:53:49 pm »
Да, Натали, така е - каквото ти е писано - това ще стане!
Четох, че ако извънматочната бременност ако се хване навреме може да се предизвика аборт с хапчета и да се избегне операция. Точно затова искам възможно най-рано да разбера...
Но от друга страна съм чувала, че човек може да предизвика отрицателните събития, чрез негативните си мисли. Спирам да мисля и ще изчакам още една седмица. Леле колко трудно ще ми бъде 8O
Твоят спонтанен в кой месец беше - извинявай, че те връщам към неприятните спомени - ако искаш не ми отговаряй.
От все сърце ти желая късмет и много, много щастие! :P
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #12 -: Юли 05, 2006, 16:36:30 pm »
Да, Натали, така е - каквото ти е писано - това ще стане!
Четох, че ако извънматочната бременност ако се хване навреме може да се предизвика аборт с хапчета и да се избегне операция. Точно затова искам възможно най-рано да разбера...
Но от друга страна съм чувала, че човек може да предизвика отрицателните събития, чрез негативните си мисли. Спирам да мисля и ще изчакам още една седмица. Леле колко трудно ще ми бъде 8O
Твоят спонтанен в кой месец беше - извинявай, че те връщам към неприятните спомени - ако искаш не ми отговаряй.
От все сърце ти желая късмет и много, много щастие! :P
Няма проблеми за въпроса ти Misi, аз вече съм го преодоляла и гледам само напред и с много надежда. Спонтанният ми аборт беше в 6 г.с. влязох в болница още преди да го направя, защото на прегледа се усъмниха за втора извънматочна и тъй като беше неделя нямаше кой да ми обърне голямо внимание. За което сега много съжалявам, защото все си мисля, че ако го бяха направили щяха да ме сложат на системи за задържане и нещата можеха да се развият по-различно. Опитвам се да не го мисля защото не мога да върна времето назад...опитвам се да се примиря с това, че е просто СЪДБА (дори понякога да е жестока).Прегръщам те и ти пращам цялата си позитивна енергия.
*
« Отговор #13 -: Юли 05, 2006, 17:12:37 pm »
И аз имам извънматочна бременност, отстранена дясна тръба чрез коремна операция през ноември 2003 г.
Физически нямах никакви проблеми, психически ми трябваха около 6-7 месеца да се възстановя и въпреки това може би година ме преследваше страха от нова извънматочна при всяко закъснение :(
Няма да ви казвам, че ми е било лесно, напротив, дори и сега като се сетя за този ужас и настръхвам, за всички черни мисли, които са ми минавали след това през главата и т.н. Но никога не бива да спирате да вярвате, че нещата се случват по един или друг начин.