Ами на мен ми казаха веднъж месечно. Маже се, стои три минути детето и се изплаква. После няколко часа не се яде. Възрастните могат да го нанасят в шини за бруксизъм да им лепне добре навсякъде, ако имат такива, или просто яко да намажат зъбите и да стоят по-дълго време. Аз стоя 5 минути.
Джам, тук наистина си обичат работата, обичат си децата и са съпричастни към всичко. Когато се наложи да отида да го взема с Катерина в количката, тя на 14 дни, така й се радваха, помагаха ми да облека Ники, да се справя с галимацията - стълби-количка-болно лапе. Не ме разбирай погрешно, има си трески за дялане системата тук, но хората са наясно, че получават заплата за определени неща и трябва да си свършат работата.
Вчера биха ваксините на Катето и по едно време ме питаха дали съм мед. сестра, че знам толкова много. Викам им "То да оживееш в Бг трябва да си половин доктор, не мед. сестра" и ака-ака да им кажа, че знам как да бия инжекции в дупето при нужда
Но мисълта ми е следната;
Сестрата седна и 15 мин. ми обяснява за ваксините, какво ще прави, как ще протече процедурата, странични ефекти, кога да отида в болница, как бебето ще се разплаче, но мога да му дам гърда за да се успокои. После мерят бебето и отбелязват развитието според скалата, показват листа на майката, да знае как върви развитието. Бият ваксините, дават Ротарикс и после нямаш право да напуснеш мястото 15 минути за да наблюдават за алергични реакции.
Казах, че не се притеснявам,а те ми обясниха, че са ДЛЪЖНИ да ми кажат всичко и да си свършат работата.
Сега организирам напускане на квартирата
и собственика на сегашната обясни един излишен анекс на новите собственици, които намерихме - българи. Той се отнася за възрастните хора най-вече, но той каза, че е ДЛЪЖЕН да обясни.