зачетох се и аз и по едно време чак проверявах в коя тема съм
И мен ме тревожи темата. Най-много ми тежи обаче това - яко се измислят мерки против злоупотреби от работещи и учещи граждани. Такава мярка бе промяната на закона, колко месеца назад заплата да се взема при изчисляване на майчинството. Такава е и тази мярка срещу студентките-майки. Жрбул, и аз имам като теб мнооооого идеи, как да се направят нещата така, че да не се шмекерува, особено от хора дето не внасят в бюджета и никога не мислят и да внесат нещо, а само да смучат. Пък управниците ни са достатъчно умни и сами да се сетят за тези идеи, че и по-добри даже от нашите. Но не искат
Боли ме, защото във всичко това виждам атака към малкото останали работещи и плащащи. И виждам някаква постоянна защита за определена прослойка. Включително и оплюването сега на полицайката Ана, на АГ доктора от Стара загора, на здравния министър дето каза, че в гетата е страшно и опасно за екипите на спешна помощ. Посмее ли някой да каже официално нещо против "малцинството" - веднага е уволнен, оплют, расист и т.н. Ако някога се махнем от България, няма да е заради финанси, а заради това, че тук се чувствам незащитена и само като един донор на труд, парички...
p.s. каква е тази тема на Жрбул