Здравейте момичета, първо се извинявам, че пиша нова тема по въпрос за който има хиляди теми! Казвам се Магдалена и съм на 25 години.
При мен проблема е от близо 6 години. Започна с нещо малко - операция на апендикс. След която спря да ми идва. Понеже бях на 18 и не обърнах особено внимание на този проблем , мислех си , че се дължи на това ,че скоро са ме оперирали, след няколко месеца заминахме с приятеля ми на море, продължаваше да не ми идва, пак от страх ли не знам реших , че е заради смяната на климата , и така се изниза почти година. Ние решихме са се оженим и да създадем семейство след няколко месеца отидох на лекар,който ми каза че имам СПКЯ и трябва да направя лапароскопия. Говорих с моя позната която е имала проблеми и тя ме посъветва да не бързам с операция и да потърся и др лекари.
Така минахме през няколко лекаря с различни мнения. Чувствах се спокойна при една лекарка, обясняваше ми вс мн добре и останах при нея. Започнахме с лечение с диане,оргаметрил,примулут , дуфастон и още доста др. медикаменти. След всяка предизвикана менструация минавахме на клостилбегит , след него прегледи и при наличие на фоликул опити за бебче. Минахме и кум лапаро. Всичко мина както трябва, казаха ,че е успешно, но уви и след него не ми дойде дори един път. И така се изминаха няколко години. Моята гинеколожка реши да ни прати при своята доцентка в София. Отидохме при нея . Продължихме със стимулациите и преминахме към инсеминация. На съпругът ми са му правили няколко спермограми които са идеални, моите тръби при лапарото казаха , че не за запушени. Но за съжаление и трите инсеминации бяха неуспешни. Поради вс тези стимулаций и лекарства качих мн килограми. Положението ми благодарение на това със сигурност е станало по тежко.Реших именно заради килограмите да спра с лекарствата временно и да обмислим инвитрото като вариант. Не съм пила лекарства от 6 месеца, на диета съм през цялото време , но килограмите не мърдат грам. Вече сме отчаяни нацяло и не знаем какво да правим . Този месец менструацията ми дойде сама. Дали това ме обнадежди наново не знам. Но моля ако някой може да ми даде съвет какво да правим от тук на татък !!!
;(