Привет и от мен. Включвам се за боите, понеже съм със "същия модел" коса - поне половината ми е бяла и русото ми е най-удобно, за да не личи бялото. Когато ми избие тъмния корен - белите косъмчета изглеждат като част от русото и търпи правене на корени на 2-3 седмци. Нямам никакви алергии и свръхчувствителност (при мен - винаги първо обезцветяваме корените и после се нанася боя), но в първия триместър точно - от обезцветителя ми щипеше много на скалпа. От боята - не. Не е било някакво непоносимо щипане, просто не ми се беше случвало преди бременността и затова се впечатлих. Ама си го изкарах първия триместър с редовно изрусяване, лакиране и всичко с мен и с бебето си беше ОК. После реших, че не е сигурно докога ще ми е толкова чувствителен скалпа и не ми се кара цяла бременност така, пък и малко промяна след над 10 години русо ми се видя ОК. Направихме косата светло кестенява, боята покриваше супер бялата коса, но...моята пък расте със страшни темпове. Като бременна - съвсем пък се развихри, все едно я торя специално за целта
И ей го нов проблем - само с боя ставаше, по-бързичко, ама на 2 седмици маааксимум искаше боя. Иначе в корена - бялото лъсваше, ама здравоооо и приличах на някоя запусната стринка. Та взех да се боядисвам 2-3 пъти на месец с тъмния цвят. Ти смятай колко боя съм отнесла за бременноста - никакъв проблем не последва от това. На маникюр си ходех всяка седмица, слагаха ми нормален лак, не ползвах гел-лак по онова време. Просто преди детето - имах достатъчно свободно време, за чести посещения по салоните, ама после - нъц.
Когато се роди малкия - продължих с ежеседмичните посещения при маникюристката, ама сега се чудя къде ми е бил акъла да не си сложа гел-лак тогава и да си свиркам. С косата и тъмния цвят обаче - стана много трудно откъм редовни посещения, понеже все нямаше на кого да оставя малкия. Така, че след няколко месеца с бебе - ударно се завърнах към русото. Споделям, ако ти хрумне да сменяш цвят по някаква причина - да си направиш сметката колко време и колко често ще иска поддръжка и дали с бебе вече - ще ти е по силите. Дали гел-лак, дали обикновен ще слагаш - и двата са "няма проблем", не го мисли това.
Желая ти лека бременност и здраво бебе около термин!