0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Привет мили момичета,

съвсем наскоро разбрах, че съм бременна и изчетох много много информация на един дъх като всяка бъдеща мама предполагам. Има много противоречиви мнения относно боядисването на косата - някой са твърдо за, други абсолютно против, трети да не се прави през първите 12 гс....

Аз съм с руса коса, чиито корени правя всеки месец. Да не говорим, че имам доста бяла коса и просто не мога да ходя така... 8O Вече с два пръста корен!

Също и за тези гел дълготрайни лакове, които нося по 4 седмици? Едва ли е най-здравословната и чиста формула  :lol:

От друга страна имам една неуспешна бременност и там ходих да си правя корените съвсем в началото. Сигурно няма връзка, но затова искам да ви попитам за вашето мнение.

Всеки коментар е добре дошъл :)

Сърдечно благодаря :) :) :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
не знам дали има някакви сигурни данни относно вредата от такива продукти при бременните. аз лично съм си правила кичури като бременна, а фризьорката ми твърдеше, че няма нищо опасно.

от гледна точка на здравия разум, аз бих те посъветвала да отложиш ползването на гел лак за след първите 12 седмици, тъй като не е нещо супер наложително.

с прошарена коса не е хубаво да се ходи, така е. има ли други начини да се маскират корените, без да влиза боята в контакт с кожата на главата - кичури, например? поне за първите 3 месеца...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Благодаря ти Jam!

Вече съм с гел лак, така че тук вече стореното сторено  :?

Косата дори и с кичури пак ще се вижда бялата, преди носих и затова знам и така станах много светла, за да си личи най-малко...

Опитваме се да запазим в тайна хубавата новина, поне докато се потвърди и завършим успешно първият триместър, затова всяка промяна или немърливост към виншният ми вид ще е много странна :) Аз съм си голяма кокона  :oops: :oops: :oops:

Но бременността е най-важна! Искам да намеря решение, което да балансира и двете страни :) Хем вълка сит, хем агнето цяло, дали  :lol:
Здравей,
вчера четох нещо точно по темата.Та,коментираше се ,че при боядисването са вредни самите изпарения на ацетон и амоняк,които чрез вдишване от майката,преминават в кръвта и от там в развиващото се бебче.Ако това е така и опасността не идва от навлизане на химикалите през кожата,като спасителен вариант ми се вижда употребата на някакъв вид маска.Малко хахаво ще изглеждаш във фризьорския салон с маска,но винаги можеш да излезеш с версията,че си алергична  :wink:
Хахаххаа а и можеш да идеш в случаен салон,където няма да стъпиш повече-пука ти,че ще те сметнат за луда.  :lol:
*
Привет и от мен. Включвам се за боите, понеже съм със "същия модел" коса - поне половината ми е бяла и русото ми е най-удобно, за да не личи бялото. Когато ми избие тъмния корен - белите косъмчета изглеждат като част от русото и търпи правене на корени на 2-3 седмци. Нямам никакви алергии и свръхчувствителност (при мен - винаги първо обезцветяваме корените и после се нанася боя), но в първия триместър точно - от обезцветителя ми щипеше много на скалпа. От боята - не. Не е било някакво непоносимо щипане, просто не ми се беше случвало преди бременността и затова се впечатлих. Ама си го изкарах първия триместър с редовно изрусяване, лакиране и всичко с мен и с бебето си беше ОК. После реших, че не е сигурно докога ще ми е толкова чувствителен скалпа и не ми се кара цяла бременност така, пък и малко промяна след над 10 години русо ми се видя ОК. Направихме косата светло кестенява, боята покриваше супер бялата коса, но...моята пък расте със страшни темпове. Като бременна - съвсем пък се развихри, все едно я торя специално за целта  :lol: И ей го нов проблем - само с боя ставаше, по-бързичко, ама на 2 седмици маааксимум искаше боя. Иначе в корена - бялото лъсваше, ама здравоооо и приличах на някоя запусната стринка. Та взех да се боядисвам 2-3 пъти на месец с тъмния цвят. Ти смятай колко боя съм отнесла за бременноста - никакъв проблем не последва от това. На маникюр си ходех всяка седмица, слагаха ми нормален лак, не ползвах гел-лак по онова време. Просто преди детето - имах достатъчно свободно време, за чести посещения по салоните, ама после - нъц.

Когато се роди малкия - продължих с ежеседмичните посещения при маникюристката, ама сега се чудя къде ми е бил акъла да не си сложа гел-лак тогава и да си свиркам. С косата и тъмния цвят обаче - стана много трудно откъм редовни посещения, понеже все нямаше на кого да оставя малкия. Така, че след няколко месеца с бебе - ударно се завърнах към русото. Споделям, ако ти хрумне да сменяш цвят по някаква причина - да си направиш сметката колко време и колко често ще иска поддръжка и дали с бебе вече - ще ти е по силите. Дали гел-лак, дали обикновен ще слагаш - и двата са "няма проблем", не го мисли това.

Желая ти лека бременност и здраво бебе около термин!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Благодаря ви, момичета!

И аз седя и си мисля, че много се вглеждам в детайлите! Нали се мажа с кремове, лосиони и т.н.

Jbrul последните 5-6 години и аз съм руса, защото друго не стои със сребърните ми нижки  :lol: При всички положения искам да се задържа в русата тоналност. Някакъв компромисен вариант би бил кичури в корените, и естествен цвят да се пуснат в косата, малко шарения но.....

А как ще обяснявам на фризьора като ме започне "как искаш да я съсипеш тази хубава руса коса!!! аз с колко труд съм я отглеждал...." :lol: :lol: :lol:

Все пак още се чудя, така че бъдещи и настоящи мами, моля ви помагайте :)
*
Ами...ти си знаеш колко трудно се докарва хубаво русо и каква играчка е да го държиш такова. Кичурите може и да са опция, но после - нямат "чистене" реално, ще трябва да чакаш да израстат, или да продължиш с тях, та хубаво си помисли.
Лично аз, за да си върна русото - за един ден - две пълни обезцветявания от корен до връх и две поредни боядисвания отнесох, ама при мен - коса много и за щастие здрава. И пак после искаше 3-4 месеца боя на цялата коса, да се напласти и да си стане баш хубаво русо... При кичури обаче - и да обезцветите цялата после - кичурите ще прегорят и сещай се колко ще е "прелестно". Та, ако нямаш личен дискомфорт от самата процедура по правене на русо - няма друга смислена причина да си променяш навиците по темата. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!