0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

извънматочна бременност
« -: Август 23, 2006, 12:23:38 pm »
Здравейте момичета,
бихте ли ми казали, кои са признаците на извънматочна бременност и възможно ли е да има такава при отрицателен уринен тест?
*
Re: извънматочна бременност
« Отговор #1 -: Август 23, 2006, 12:35:38 pm »
Здравей муцунка, за съжаление може да има бременност и теста да е отрицатален. При мен беше точно така. Най-добре за да не се стряскаш излишно отиди и си направи кръвен тест.
*
« Отговор #2 -: Август 23, 2006, 12:46:36 pm »
За иzвънматочната бременност можеШ да прочетеШ тук:

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/620/67/

А ето и отговор на конкретно zададения въпрос (цитат от статия):

"Извънматочната бременност също ли дава положителен резултат при тестовете за бременност?

Положителен е тестът за бременност при нормална и ектопична (извънматочна) бременност. Ниво на HCG може да се установи и при трофобластни заболявания, след нормално раждане или цезарово сечение, след прекъсване на бременност (спонтанно или по желание). В тези случаи е необходимо да се направи консултация с акушер-гинеколог.

Тестът за бременност не прави разлика между нормална и ектопична (извънматочна) бременност. (бел. ред. При положителен тест е необходимо да се потърси навременна консултация с гинеколог)

В случай на отрицателен резултат и съмнение за бременност тестът трябва да се повтори след 48 часа. "
(цялата статия е тук:
 http://www.wearethebest.info/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=156)
« Отговор #3 -: Август 23, 2006, 13:28:58 pm »
благодаря ви.
Накратко имах много от симптомите на бременност и бях сигурна докато не ми дойде, но с 4 дни по-рано. Беше ми както при М. На 8 ден ходих на лекар и той каза че всичко е чисто и според него бременност не е имало. Даже видя фоликул за наближаваща овулация и ме вика след 3 дни за да види дали нараства. Аз обаче не се чувствам добре: боли ме кръста и яйчниците / около тях. Чувствам и цялостна слабост и виене на свят понякога, както и гадене понякога.
Според вас трябва ли да се притеснявам или от много четене си въобразявам. Вече и аз незнам какво да си мисля.
*
« Отговор #4 -: Август 23, 2006, 19:17:15 pm »
Мисля, че си внушаваш. Лекарят ти е ка3ал много добре, какво ти е състоянието в момента, а и Таня ти е дала добра информация.
А3 имах и3вънматочна. Положителен тест и уужаааасни болки ниско долу. 6 г.с. Бе3 капка кръв.