Като наближи времето за раждане, прегледах белия и ч ерния списък на бг-мамата. Потърсих лекари, които да с в белия и дане фигурират в черния и така попаднах на 2 имена в 22 ДКЦ, което на мен ми е най-близо. Едната се оказа доктор Антонова, която сега води рубриката за детско хране в шоуто на Иван Звездев и лекциите за имунизациите на сп. "9 месеца". Говорих с 2те лекарки, както и с пациенти пред кабинетите им. Антонова доста ми допадна, но се оказа, че не е GP и всеки път ще ми трябва направление от личния лекар, ако детето е болно, както и направление за наблюдение на дете до 2 год. Така, че останахме при другата лекарка. Засега горе-долу съм доволна-дойде в къщи след раждането, преглежда я най-подробно на всяка консултация, показваше ми как се прави масаж, консултираме за избор на ваксина (няма мърморене за това, че слагаме ваксина не по ЗК и не ми иска допълнително пари за това, както се оплакаха някои мами в бг-мамата), даде ми направление и ме прати в педиатрията, когато се притеснихме, че може да има проблем. Не ми харесва, че се разсея когато и казах за направление при ортопед, макар че забелязах, че на всеки преглед тя я преглежда (прави едни тестове, на които попаднах някъде из мрежата). Все пак тя не е ортопед и когато малката навърши 4 мес ще я заведа на преглед с или без направление. Другото, което не ми хареса е, че ме посъветва на 3 и половина месеца на малката да почна да и давам сокове, но поне не ме кара да давам пюрета още. Тя явно е относно захранването е на някаква междинна схема, което в сравнение с това, което чувам от майките за техните педиатри, също ми звучи приемливо като ниво на компетентност по темата. Така че като цяло засега съм доволна, но така или иначе, за всичко си чета допълнително за да съм сигурна, че това е правилния начин.