RosaBella, чета те и оставам с впечатлението, че ти се иска поне един човек да ти каже, как със запушени и/или увредени тръби, ще вземеш да забременееш спонтанно. И ако се случи - ще си износиш и родиш детето безпроблемно. Е, няма да се намери кой да ти каже подобна глупост тук точно. В "най-добрия" случай можеш да си докараш някоя извънматочна бременност, което ще доведе единствено до огромен риск за живота и здравето ти и ще ти отпадне казуса дали да си пазиш тръбите, или не. Защото поне едната ще ти я махнат, за да те спасят.
Отговорили са ти хора с достатъчно познания по въпроса и предостатъчно личен опит, които днес си гушкат децата, защото са били достатъчно мотивирани да постигнат бременност, без да се фиксират по какъв начин точно ще се случи това. Обяснили са ти също така, че при налични, но увредени тръби, дори към ин витро да пристъпиш - сама ще си намалиш многократно шансовете то да завърши успешно.
Ще ти го обясня още по-просто. Увредените ти тръби (ако наистина са такива) са като възпаления апендикс. Могат да ти създават куп проблеми, полза от тях - никаква. Ако ти се възпали апендикса и ти кажат, че е за вадене, ще настояваш да си го пазиш, или?
За Бургас и аз дори (както и бургазлийки) добре знаят, че лекари компетентни да ти поставят диагноза и да предложат адекватни решения - няма. Повечето от нас, вкл. и аз сме пътували до други градове за изследвания, следене на бременността и раждане. Няма да си първата, нито последната, всички не само сме оцелели, ами сме благодарни, че сме имали тази възможност. За иглите, ниското кръвно и пр. - дори не ми се коментира. Моето е толкова ниско, че ме връщат редовно от кръводарителските центрове, хем знаеш какъв недостиг на кръв има в страната. Е, давала съм кръв за всякакви изследвания "на корем" - нищо не ми е станало от това. Та да си говорим тука в посока "много искам бебе, ама ме е страх да ме бодат" е просто нелепо. Няма нормални хора обичащи игли, но като имаш такава голяма цел - стискаш зъби, преглъщаш шубето и действаш.
И както те посъветваха и нагоре - избери си репродуктивна клиника и лекар, запиши час там и едва тогава можеш да разчиташ, че наистина каква да е поставена диагноза е реална. Другото е загуба на пари, нерви и ВРЕМЕ!