Момичета,предварително ви се извинявам,ако въпросите ми ви изглеждат глупави и елементарни.Но това,което ме вълнува в момента,е кога започва да се покачва ЧХГ-то при бременност.Четох,че "Той се произвежда от клетките, които изграждат плацентата (плацентата изхранва ембриона и е закрепена за маточната стена). ЧХГ може да бъде регистриран най-рано с нормален кръвен тест около 11 дни след зачеване..."
Ситуацията е следната-овулация,проследена с фоликулометрия.
На 11 ден от М-18 мм фоликул,маточна лигавица 8мм,трислойна,добра за имплантиране,според доктора.
На 15 ден от М-фоликулът е спукан,изписан е Дуфастон от 15 до 25 ден по 1/2 табл. два пъти дневно.
На 24 ден от М-леко зацапване след секс.
На 25 ден - кръвен тест ЧХГ->0.100 в Кандиларов при реф.0-3
Прогестерон-около 25 при горна граница за тази фаза-27.
Остава въпросът,от какво е това зацапване.На 26 ден преглед при гинеколог/обикновен/.Коментар на док.:
1.Може да е втора,по-късна овулация
2.Може да е от някаква раничка или претъркване от секса-взема материал за цитонамазка,въпреки че такава е правена преди няколко месеца.Шийката на матката изглежда добре,малко вероятно е това да е причината.
3.Имплантационно зацапване-пак малко вероятно заради ниската стойност на ЧХГ.
Та въпросът ми е-откога започва покачването на ЧХГ-то?Преди или след имплантацията?И възможно ли е при такава ниска стойност на 10-11 ден след овуто да има бременност въпреки всичко?
Пропуснах да кажа,че става въпрос за дъщеря ми,25г и да ви попитам,ще ми разрешите ли да се включвам във вашия чудесен форум?