0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

e36

• **
  • 60
  • http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycl
Бледа черта при тест за овулация
« -: Май 07, 2012, 12:09:31 pm »
Момичета може ли някой да ми каже какво значи втора бледа черта при тест за овулация
Re: Бледа черта при тест за овулация
« Отговор #1 -: Май 07, 2012, 12:16:50 pm »
значи да си направиш кръвен -:-)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #2 -: Май 07, 2012, 12:43:48 pm »
Sukrovishte въпросът е за тест за овулация, а не за бременност  :wink:, така че кръвният тест не би помогнал в случая.

е36 бледата втора черта на теста за овулация означава, че наближава овулацията ти. Ако се движиш по календара на зачатие, той отбелязва 4-те фертилни дни в жълт цвят. Започваш тестовете за овулация от първия фертилен ден. Правиш тест всеки ден, докато не видиш 2-те чертички. Ако направиш още един тест утре, предполагам чертичките вече ще бъдат еднакво наситени. Бледата втора черта не би трябвало да те притеснява. С увеличаването на LH се появява и втората чертичка. Продължи с тестовете и утре. И започвайте ловуване  :) Успех ти пожелавам
« Отговор #3 -: Май 07, 2012, 12:54:04 pm »
Sukrovishte въпросът е за тест за овулация, а не за бременност  :wink:, така че кръвният тест не би помогнал в случая.

е36 бледата втора черта на теста за овулация означава, че наближава овулацията ти. Ако се движиш по календара на зачатие, той отбелязва 4-те фертилни дни в жълт цвят. Започваш тестовете за овулация от първия фертилен ден. Правиш тест всеки ден, докато не видиш 2-те чертички. Ако направиш още един тест утре, предполагам чертичките вече ще бъдат еднакво наситени. Бледата втора черта не би трябвало да те притеснява. С увеличаването на LH се появява и втората чертичка. Продължи с тестовете и утре. И започвайте ловуване  :) Успех ти пожелавам
Явно аз вече съм обсебена от мисълта за другия тест :-))))
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #4 -: Май 07, 2012, 13:14:35 pm »
Не е точно така, хормона който отразява овулацията се съдържа в тялото по всяко време.За това на самите тестове изрично пише, че чертата която се появи трябва да е по-ярка от тестовата.
Лично аз с тези тестове късмет нямах, нещо не се разбрахме.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Май 10, 2012, 07:36:26 am »
Момичета може ли някой да ми каже какво значи втора бледа черта при тест за овулация

Нивата на ЛХ може да са по-високи /през ЛФ / при по-ниски нива на Прогестерона и Естрогените.
Така че,  може да си уловила и някой по-висок пулс на ЛХ / Той се отделя на пулсации с по-голяма амплитуда, когато няма пробелем с хормоните - така че причините са различни.
ЛХ и ЧХГ са много близки като молекули и се различават само по един малък сегмент.
Освен това Тестовете за О. /ТО/ не са толкова чуствителни, колкото Тестовете за Бременност /ТБ/
При  по-високи нива на ЛХ / по някаква причина/има 2 варианта :
Ако има бременност:
ТО ще е (+)
ТБ ще е (+)
Ако няма бременност:
ТО може да е (+)
ТБ ще е (-)

ТО - може да засекат и двата хормона /ЛХ и ЧХГ/, но ТБ само ЧХГ

По принцип-  ТО през ЛФ не е показателен

ПП. Ако тестовата черта е бледа - теста не е (+), а обяснението е за (+) тест за О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2014, 19:08:44 pm »
Здравейте! Доста инфо изчетох за тези тестове и вече няколко месеца ги ползвам даже и марката смених но резултата е все един и същ - вече 4 дни все бледа втора чертичка-( започнати от 11 ден на МЦ, който ми е 27 дни +, - 2 дни). За инфо на 39 г съм. На какво може да се дължи това?
*
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2014, 21:31:32 pm »
svetllla, тестът е положителен при достигане на т.н. пик на LH. Така , както описваш, явно овулация не настъпва. Смята се за нормално един цикъл от 11-12 да е ановулаторен, но ако е системно, задължително трябва да се консултираш с гинеколог за преглед и изследване на хормони. Възможно е да има недостиг на LH или съотношението FSH:LH да не е добро, понякога се изследват хормони на щитовидна жлеза, също фоликулометрия(преброяване на антрални фоликули и проследяване нарастването им) и др.- лекарят ще прецени, но най-добре е да отидеш в репродуктивна клиника.
Иначе, добре си определила дните , в които се опитваш да засечеш овулация. Но, ако има вече завишаване на FSH, О. може да се очаква по-рано и тогава трябва да започнеш с ову. тестовете около 8-9 ден.
« Последна редакция: Февруари 09, 2014, 21:33:57 pm от marsi »

« Отговор #8 -: Февруари 09, 2014, 22:39:24 pm »
 marsi много благодаря за бързия отговор. Наистина FSH ми е завишен 15. 99 mIU/ml ( 4,5-11) LH- 8,9 mIU/ml ( 1,7 - 13,3). Посетила съм вече трима репродуктивни специалисти за една година-всеки иска едни и същи изследвания ( да подчертая всеки  в неговата  клиника иска да бъдат направени!) без да се признават старите. Правени са ми досега E2, LH, FSH, Prolaktin, TSH, цветна снимка, хламидия и на мъжа ми спермограма. Всичко е в норма освен FSH и Prolaktin който също е завишен или на горна граница. Заключението че всичко  е наред. Антрални фоликули или фоликулметрия никой не ми е назначавал. Всичко това много ме изнервя ходенето от лекар на лекар , губене на време и средства които и без това трудно се събират за всички изследвания и затова реших да опитам с тестовете за овулация. Ще се радвам да си кореспондираме!
За разведряване на обстановката - явно така съм влязла във филма че откакто правим опити за бебе - 3 год. съвсем си приличам на бременна - с един корем напред  preggo
*
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2014, 23:47:15 pm »
svetllla, в клиниката, която посещавам, при вече завишено  FSH се правят процедури на ЕЦ или с много лека стимулация. Проследяването на фоликулите на ЕЦ започва от 2-3 ден на МЦ с изследване на хормони. По-щадящо е, а ще добиеш представа за качеството на яйцеклетките и съответно- ембрионите.
Разбира се, може междувременно да си продължите и със спонтанните опити, но имай предвид, че при подобна стойност на FSH, започвах с лентичките на 7 ден и около 9ден отчитах +тест.
Успех!

« Отговор #10 -: Февруари 18, 2014, 13:51:44 pm »
Здравейте,

Тъй като от днес и аз започвам да си правя тестове за овулация и предчувствам ,че ще пада голямо чудене, се записвам при вас :))

Лекарката ми каза да започна тестовете от 12 ден до 16 ден. Тъй като ще ги правя за пръв път реших да започна с един ден по-рано, пък да видим. :)

Не знам как да си прикача графиката до момента, затова я копирам тук:
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1