Здравей, Zory_ ! Тук надали ще намериш отговори на твоите въпроси, все пак това е форум за хора с репродуктивни проблеми. Аз специално имам камъни в бъбреците и птоза на десния, но честно казано нищо не разбирам от тези неща, а и не се интересувам толкова много-просто по-често гледам да ходя при моя уролог. Съвет не мога да ти дам, но с две ръце мога да ти препоръчам да се обърнеш към доц.Илия Салтиров, ВМА София, мед.център Уроелит. Преглежда в поликлиниката към ВМА на първия етаж. Преди да се спра на него доста четох отзиви и питах познати лекари към кой да се насоча. Той е завеждащ отделението по Урология и аз съм много доволна. Но часовете при него доста трудно се записват-в конкретен ден от месеца правят графика за следващия месец и трябва да звънниш нон-стоп от 08,00ч. Случвало се е да се свързвам към 11,00 и вече графика да е запълнен. В такъв случай сестрата ми е препоръчвала да дойда на място следващия път, когато правят графика и така да запиша час. За координатите виж в сайта на ВМА. Успех!