0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #20 -: Юли 01, 2006, 07:30:09 am »
momi4eta znaete li dali ima poblem ako цс ne se promenq ami vinagi si e bqla kremoobrazna molq pomognete :oops: :ask: :help1:

Пиши на кирилица!

Да има проблем.
По време на овулация /3-4 дена около нея/ ЦС от бяла кремообразна се превръща /постепенно/ в белтъкоподобна.
Това е така наречената фертилна слуз в която сперматозоидите могат да преживеят по дълго, за разлика от другата, която е доста агресивна към тях.
Ако липсва фертилна ЦС -това е пречка за забременяването и се преодолявя чрез АРТ.
Каква е ЦС-зависи от хормоните - те регулират нейната консистенция, количество, вискозитет и т.н
Естрогените  я правят по-течна, прозрачна и увеличават количеството и.
Прогестерона - по-лепкава, бяла и по-малко  като количество.

ПП. Сега видях въпроса - по време на бременност защо ЦС е по-течна, нали има повече прогестерон.
Да така е, но тогава се увеличава и количеството на естрогените.
Както  се увеличава прогестерона по време на бременност ,така се увеличават и естрогените.

ППП До тук говорим само за  ЦС при здрав организъм - без заболявания -миоми, кисти ,възпаления, хормонална недостатъчност, СПКЯ и т.н

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #21 -: Юли 01, 2006, 10:01:34 am »
значи трябва да си направя микробиология :balk_146:
« Отговор #22 -: Юли 01, 2006, 11:30:54 am »
И моята е само кремообразна, мислех, че е нормално :balk_80:
 И аз ще се проверя
« Отговор #23 -: Юли 01, 2006, 15:29:30 pm »
Момичета, не ви ли се е случвало поради други причини да имате малко различна цс? Например настинка или приемане на някои лекарства?Поне при мен е така!Така че не се ядосвай и не се притеснявай без проблем.
"Mnogo 4esto e nai dobre da gledame abstraktno na neshtata, za posledstviata tova vazi s palna sila. Vtora4im li se v deistvitelnostta, shte badem li v sastoianie da prodaljim?"