Здравейте, момичета! Обръщам се към вас с едно притеснение - за кураж и съвет. 4 г. и половина след последната ми бременност планираме втора бременност.
Малко предистория: Преди първата бременност ми изгориха раничка на шийката, която била голяма колкото 50 ст. (коментираха, че била твърде голяма), но ПАП теста ми беше единица, т.е. по сегашните ми знания безпроблемен. По време на бременността имах проблем с износването, който се реши с прегнил, дуфастон и лежане. Контракции по време на цялата бременност. Кървене поради започващ аборт и отделно кървене от раничката. Раждането беше естествено, предизвикано с осцитоцин, с достатъчно разкъсвания... След като родих и минах няколко прегледа (неизвадени конци с възпаление) повече не съм ходила на прегледи.
От известно време имам прокървяване в лутеалната фаза - около седмица преди цикъл. Забелязвам, че цикълът ми се е скъсил на 28 дни (беше 31, скъсяването стана постепенно). Прокървяването е кафеникаво, като започващ цикъл, но трае седмица. Страхувам се, че може да е или киста или нисък прогестерон.
Това, което ме притеснява повече е, че по време на секс кървя, дори на моменти по-сериозно. Мисля, че е при травмиране на шийката на матката. Когато сме по-внимателни няма кървене. Страхувам се, че е от онази раничка и че може да се е влошила. Поставила съм си страшни диагнози. А може и да си въобразявам, но ми се струва, че в лутеалната фаза кървенето е по-често...
Утре съм на лекар и съм в тих ужас. Отлагах го два месеца, но сега предвид решението за бебе няма за кога да се отлага. Някой от вас да е имал подобни проблеми? Как да се подготвя предварително, за да имам адекватни въпроси към лекаря?