* всичко над 37 е фебрилитет. Това за, видите ли, "до 38 не било т-ра", аз категорично не приемам, и никога няма да приема, колкото и книжки да ми показвате ( а аз знам какво пише в тях). Писаното от майката отново доказва и ЯСНО показва колко огромна е ролята на контрола на т-та при деца. И колко глупава е тезата за -"под 38- стоим и гледаме да дойде Годо".
Тук са различни критериите, над 37,5 е температура по тяхните книжки Няма да споря с вас,
не ги измислям аз критериите. Само знам понеже питах в детската болница, че за фебрилен гърч е когато е много висока температурата ( пак повтарям, по тукашните критерии) , а дори на 38-39 не го смятат че е причинен директно от температурата. Казаха, че може да има гърч от инфекция , но ако няма висока температура тук не го наричат фебрилен.
Относно кое какво доказава, не ми се започват безкрайни разговори, но понеже пак сте се обърнал към мен ще Ви отговоря. Аз не съм лекар, но което много добре знам как да правя и за което не ми е нужно да съм лекар, е че знам как да правя приичнно следствени връзки. За мен написаното въобше не показва това, което Вие казвате, че показвало. Написаното за мен показва, че има гърч има и ниска темепратура т.е има корелация не причинно-следствена връзка. Може и двете, температурата и гърча, да са последствия от нещо, примерно инфекция, а не че температурата го е причинила.
А колкото до последното, нека е глупаво . За мен лично а и за останалата част от света Тексаският Медицински Център е меката на медицината. Не е случайно, че хората в техните болници да си пращат пациентите от цялият свят. Не е случайно, че една до друга са 5-6 болници най-добри в щатите в различни неща и Буш , застреляната в главата сенаторка и арабски принцове идват именно тук въпреки че за ниска температура не им дават лекарства дори и на тях. Не е случайно, че медицинският център има милион и половина посетители на година. Не е случайно, че това е една от най-добрите детски болници в света и всички тежки случаи се пращат в нея. Може би за вас лекарите там да не знаят какво говорят и как да лекуват една инфекция, но аз съм склонна да мисля, че знаят. Та на фона на това да им характеризирате тезите като глупави е напълно неразбираемо за мен и смятам, че не сте прав да ги обиждате. Това са здравни заведения с доказано световно ниво на качеството на медицинските услуги и аз лично смятам, че лекарите не са чак пък толова неразбиращи от медицина, че масово да изказват глупави тези.