0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Наличие на яйцеклетка след МЦ
« -: Юли 01, 2013, 19:36:34 pm »
Този месец имах странен оскъден цикъл (16.06-18.06) и на 19.06 при преглед на ехограф док каза че вижда яйцеклетка,но е рано да се каже дали е оплодена.Та въпросът ми е ако не е бременност какво може да е ?Днес пак ходих и клетката е по-голяма ,но още било рано... :help1:
Re: Наличие на яйцеклетка след МЦ
« Отговор #1 -: Юли 01, 2013, 21:01:33 pm »
До колкото съм на ясно, лекаря няма как да види на ултразвука самата яйцеклетка. Вижда или фоликула (в който е яйцеклетката) или плоден сак - вече оплодена яйцеклетка, която се е имплантирала в маточната лигавица.
А ако вижда плоден сак, то теста за бременност ще е положителен.
Може да е рано да види ембрион в плодния сак, да чуе пулс, но да се каже дали има бременност или не - не.
По-скоро този лекар говори за плоден сак, което си е бременност - щом казва че "клетката е пораснала". Най-лесното е да ти назначи кръвен тест.

Потърси второ мнение!
« Последна редакция: Юли 01, 2013, 21:03:44 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Юли 01, 2013, 23:51:07 pm »
Този месец имах странен оскъден цикъл (16.06-18.06) и на 19.06 при преглед на ехограф док каза че вижда яйцеклетка,но е рано да се каже дали е оплодена.Та въпросът ми е ако не е бременност какво може да е ?Днес пак ходих и клетката е по-голяма ,но още било рано... :help1:

може да е задържан фоликул. направи си един тест за бременност от аптеката и смени лекаря.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Юли 02, 2013, 00:01:35 am »
Работата е там че при първият преглед специално го попитах дали нямам някоя киста и той отрече.Теста за бременност е отрицателен ,но и този за ову-също...може би и за това съм толкова объркана....Имам колежка с поликистозни яйчници ,но тя ми каза че ако е това е щяло да се види до сега
« Отговор #4 -: Юли 02, 2013, 10:28:10 am »
Tedichka, потърси второ мнение.
Този лекар явно гледа, но не разбира.
Ние само можем да гадаем какво точно е видял.

П.П. Поликистозата наистина се вижда на утразвук.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #5 -: Юли 05, 2013, 06:13:59 am »
Потърсих второ мнение - 4 г.с.  :D
*
« Отговор #6 -: Юли 07, 2013, 00:32:01 am »
Честито  :D