0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #20 -: Август 19, 2013, 22:00:28 pm »
Искам да ви попитам каква е успеваемостта на процедурата. Чела съм че е малка, но много се надявам да сме изключение от общото очакване

Няма еднозначен отговор. Зависи какви са проблемите, довели двойката до инсеминация (мъжки фактор, липса на спонтанна овулация, неизяснен стерилитет), дали инсеминацията е предшествана от стимулация и с какви лекарства...

Но знай, че това е много по-лека и по-евтина процедура от оплождането инвитро/икси. А и ако сте с неизяснен стерилитет, и в крайна сметка решите да се възползвате от фонда, ще са ви нужни 4 самофинансирани процедури, така че инсеминациите са най-прекият път натам.

Аз направих 4 стимулирани инсеминации, и въпреки че не забременях с тях, си повтарях, че някои двойки точно така успяват. Добрият специалист ще съумее да ви обясни дали инсеминациите са добра стъпка за вас.
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #21 -: Август 24, 2013, 23:36:03 pm »
Здравейте момичета!
Много сте мълчаливи :( Няма ли някой да се похвали с  :bfp: :)
Ние тази седмица ще се виждаме с докторката да обсъдим дали ще правим пак инсеминация и въобще каква да е следващата стъпка. Много се вълнувам, дори съм си спретнала в ексел един обратен брояч на дните :P до сряда, та се надявам да минат бързо.....просто сега се чувствам сякаш седя и бездействам по темата  :lol: ..... не е лесно :)
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #22 -: Август 29, 2013, 11:20:25 am »
Здравейте момичета!

Въпреки че бях подготвена уж психически, срещата с докторката не ми се отрази много добре :(
Накратко няма да правим повече инсеминации и започваме да се подготвяме за ИнВитро/Икси, като преди това трябва да си отстраня септума от матката... и с изчакването след операцията и да дам малко време на мъжа ми да приеме факта, че само с огромното му желание естествено няма да се получи.....  усещам че няма да е тази година нашата. Пожелавам ви успех!
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #23 -: Август 29, 2013, 12:36:29 pm »
Имам познати две момичета, на който са им правили инсеминации без направена преди това цветна снимка, което е несериозно и се вземат напразно пари. След направена ЦС след това и при двете се оказа, че са със запушени ЯТ. Не трябва да се пият и лекарства за стимулации без цветна снимка преди това. Аз лично си изпатих така от д-р Снежинка Велева. На такива като нея трябва да им се забрани да практикуват. По нейно предписание съм пила клостилбегит в конски дози. Една година след това в друга клиника ми бе направена цветна снимка и се установи, че на 100% съм със запушени яйчникови тръби. Не само това, установиха, че съм и с изчерпан яйчников резерв. Нейното лечение в моя случай е било престъпление и ако тази жена има поне малко съвест ще спре да практикува.
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #24 -: Август 31, 2013, 14:06:26 pm »
Здравейте отново,
завърнахме се и бързам да споделя, че при нас вече приключи първата инсиминация!
Направихме я в сряда, но до петък фоликула така и не се спука и прекратихме, тъй като според док. няма и да се спука и при мен най-вероятно това е причината бременноста да не се случва.
Следващия месец от 8/9 ден продължаваме отново като първото, което ще направим е така желаната от мен цветна снимка и след това ще видим как ще продължим. Спорен док. няма смисъл от следваща инсиминация!
Така пред мен е поредния месец на чакане и стискане на плаци да чета, тук във форума добри новини за дългоочакваните две чертички! Желая го сърдечно на всички! :)
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #25 -: Септември 01, 2013, 16:31:09 pm »
Queen, стискам палци другия месец да направите крачка напред :)
Аз искам да се обърна към вас за съвет. Утре ще се обадя и на док да питам, ама нали знаете - търпението не е за всеки  :oops:
Миналия месец правихме инсеминация (стимулация с Клостилбегит), но в деня на теста чертичките бяха отрицателни а кръвния 0.00. След това ми и дойде, реално с 1 ден закъснение, но то на мен не ми е супер точен попринцип заради ПКЯ-то, т.ч. не беше фактор. Единствено ми направи впечатление, че цикълът бе само 2 дена. Беше си тамън като количество и цвят, но само 2 дена (по принцип ми е 4-5). И започнахме да гледаме напред.....
Ако приемем че цикъла ми този месец ще е ОК (35-36 дни), реално овулацията ми е около 20ден, като днес ми е 18 ден (приблизително, то при мен нито овулация винаги има, нито някога нещо е ясно, но така грубо казано). от 2-3 дни обаче се чувствам странно. Напрегната съм, гърдите ме болят и сякаш леко ми цапаше на тоалетната хартия. А днес направо си зацапа розово-кафяво, като обичайно преди да ми дойде цикъла. Миналата нощ не можах да спя, сърцето ми щеше да изскочи и днес ми се гади, яде ми се всичко, но нищо не ми е вкусно....
Искам да попитам дали според вас може да имам овулация заради стимулацията миналия месец и например от това да ми е така или ако на някой му се е случвало ще се радвам да сподели.  :)
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #26 -: Септември 03, 2013, 13:04:06 pm »
Мила Mousyt,

най-вероятно вече имаш отговор на въпроса ти, аз така или иначе не мога да помогна със съвет или с мнение по този въпрос, но мога силно да стискам палци за теб. Пиши като имаш инфо!
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #27 -: Септември 03, 2013, 19:14:58 pm »
Здравейте момичета!
Вчера се обадих на лекарката и тя предпочете да ме види, т.к. от днес сме в отпуска и заминахме извън София, та да не го мисля. Не видя нещо притеснително и след като говорихме доста време за това кой ден ми е и на базата на течност в дъгласовото пространство, лигавицата била лутеинизираща и следи от спукан фоликул заключихме, че вероятно е била спонтанна овулация. Междувременно на мен ми олекнаха гърдите и течението почти спря, което потвърждава също тази теория.
Не писах по-рано, защото на фона на добрата новина, че не е нещо сериозно а и все пак спонтанна овулация с моите яйчници  8O  много се разстроих, защото точно два дена по-рано мъжът ми ме убеждаваше че трябва да опитваме естествено и едва ли не ще стане само заради огромното му желание, а всъщност не бяхме правили секс отдавна, именно по негова вина и сме изпуснали момента.... Но знаете как е - емоции, хормони,... :oops:
Стискам палци на всички и ви желая успех. Аз ще се опитам да си почина и от тези мисли следващите дни докато сме в почивка, т.ч. е вероятно да не пиша  :wink:
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #28 -: Септември 05, 2013, 06:28:01 am »
Здравейте, момичета!
Приемате ли нови попълнения?
Пациентка съм на д-р Даскалов в Пловдив и този месец ми е първата инсеминация. Пих 5 дни клостилбегит от 5-ти до 9-ти ден и на 10-тия ден бях на преглед - имах три фоликула вдясно, като най-големия беше 11 мм и два малки вляво. Лигавицата ми обаче беше много тънка - 3 мм и нещо, а аз винаги съм правила дебела лигавица. Д-р Даскалов ми изписа допълнително две инжекции меногон 75 и да пия естрофем - 3х2мг и днес съм на преглед. Дано всичко е наред. Притеснено ми е да не стане така, че овуто да се падне в почивните дни, а нали днес е последен работен......Едва ли има такава вероятност, нали - все пак са ми достатъчно малки фоликулите, но пък ако растат по 2мм на ден...
Аз четох, четох и така и не успях да се ориентирам на колко мм са узрели и готови да се пукат фоликулите - знам, че е над 18 мм, но пък съм чела и за 21-23мм...
Извинявам се ако звуча глупаво или досадно, но все пак ми е за пръв път...Знам, че не трябва да го мисля и да се надявам толкова, но пък и не искам да хвърлям 300 лв на вятъра и да се пукне събота или неделя и да изтървем...

Благодаря ви предварително за отзивчивостта и ви желая хубав и усмихнат слънчев ден! :balk_21:


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #29 -: Септември 18, 2013, 12:14:36 pm »
Здравейте отново, момичета!
За сега май за последно ще пиша в тази тема! Вчера правих и така желаната от мен цветна снимка. Да, както и лошото пречувстиве в мен подсказваше - трабите са ми частично запушени....и в онзи вчерашен ден на вяра и надежда, в иначе слънчавия коридор на болница Надежда, д-ра каза че няма шанс при мен-само ин витро!!!
И сега е още по-трудно. Напразна инсеминация. Студено отношение. И не зная на къде....
Може би ще потърся второ мнение, иска ми се и преди ин-витро да парвая лапроскопия, но за моемнта съм прекалено объркана...
Желая Ви сърдечно много, много успех на всички!
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #30 -: Септември 18, 2013, 22:28:34 pm »
Здравей, naskomimi!
Аз също съм правила при доктор Даскалов две инсеминации (неуспешни, но ни предстои и трета :D) и искам да ти кажа, че и аз бях много притеснена първият път. Много ги мислех и премислех нещата. Какво може да се случи и да не се случи. Само искам да ти кажа, че това са излишни притеснения, д-р Даскалов си знае работата и още при първата фоликулометрия (тази която се прави от 1-ви до 3-ти ден), той знае приблизително кой ден ти е овулацията (предполагам ти е следил овулацията преди това и ти е правил таймиран цикъл). Предполагам, че ще ти бие и инжекция прегнил, така че да може да се планира спукването на фоликулите. Не се притеснявай, не ги мисли толкова дребните нещица, ние само плащаме , а лекарите трябва да си свършат работата - правилно, нали така. Желая ти успех с първата инсеминация и дано е последна :D. Бъди и по- спокойна и позитивна. Живи и здрави, това е най- важното, нали! :D
« Последна редакция: Септември 18, 2013, 22:31:05 pm от Kuna »
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #31 -: Септември 30, 2013, 15:55:09 pm »
Здравейте момичета нова съм във форума, така се да се представя:
на 33 години съм, с мъжа ми сме заедно от 15, но по стечение на обстоятелствата от две години правим опити за бебче- безрезултатно.
От година сме пациенти на болница Щерев
и при двамата уж всичко е ОК, но бебето не идва.
В сряда ще ни е първата инсеминация.
Днес на 10 - я ден от МЦ на прегледа се видяха  два фоликула по 20 мм, но на база на хормоналните изледвания -единия само е читав. Много се чудих дали да не оставим за другия месец, като док не ми помогна особено в решението - така че реших - продължаваме. Надявам се да съм взела правилното решение. Вие какво мислите?
Много съм притеснена, много се надявам това да е нашия месец!
Пожелавам от сърце на всички  две чертички!
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #32 -: Октомври 01, 2013, 11:42:06 am »
cvvety, здравей,

когато аз правих инсиминация имаше само един фолокул. Мисля че сте взели правилното решение да  продължите и дай Боже да е успешен, та повече за напред да не се чудиш трбяваше или не! Стискам силно плаци и ти пожелавам в най-скоро време (още този месец) да видиш така мечтаните две чертички! :)
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #33 -: Октомври 01, 2013, 14:32:46 pm »
Много ти благодаря Queen_ за милите думи! Дай боже да се случи чудото!
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #34 -: Октомври 01, 2013, 15:04:32 pm »
И аз съм правила инсе на един фоликул.При инсето не се стремим към бройка.

Успех!

Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #35 -: Октомври 02, 2013, 17:14:11 pm »
Благодаря за подкрепата!

Направихме инсето днес и чакаме двете чертчки! :)

Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #36 -: Октомври 03, 2013, 10:50:53 am »
:) Вярвам в успеха ви! Похвали се, за да се радваме с теб като видиш двете чертички! :)))
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #37 -: Октомври 03, 2013, 10:59:36 am »
Стискаме палци Цвети :)

Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #38 -: Октомври 16, 2013, 06:36:05 am »
както обещах да споделя резултата: :bfn: :(
ще опитаме пак, в другия тираж :)
 
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #39 -: Октомври 16, 2013, 08:01:15 am »
Цвети, не се отчайвай и не спирай да вярваш!