Здравейте,
след операция на киста на яйчника преди три години разбрах, че имам запушени тръби. По лични причини все още не съм правила каквито и да е опити ин витро. Миналата година пролетта нямах цикъл, тест положителен, но всичко свърши след един месец. Лежах за задържане, но до последно така и не разбрах какво става-всичко беше един сън. На епикиризата ми пишеше мисид аборд. След кюртажа нямах цикъл 4 месеца. Бях при един лекар пих някакви хапчета-нищо, после при по-добър лекар и ми дойде точно на деня, в който ми каза. От тогава имам редовен цикъл, но яйчниковия резер ми е намален и лигавицата не е добре, а това говорило за липса на овулация. Имам миома на вътрешната страна на матката около 2 см. Това, което ми предлага сега д-ра е да следим фоликулите да вадим, ако има и да замразяваме. След това евентуално операция на миомата/аз не искам/ и да пробваме естествен цикъл. Да не говорим, че може да бъде и с донорски материал. Объркана съм! Моля, ако някой има моя проблем или може да ми помогне с информация да ми пише. Благодаря! Четох, че на естествен цикъл шансовете да се извади яйцеклетка били нищожни, а все пак се подлагаш на манипулация и с моя намален яйчников резерв?! Какво ще ме посъветвате, има ли леки стимулации? Исках да си запазя час за този месец, но графикът бил пълен и остава за следващия. Няколко дена бях на плодове, чай и мед, от няколко месеца пия фолиева киселина, започнах да приемам прополис на капки и омега три, гледам да ям повече плодове, пия бял равнец и чай от листа малина и детелина. Преди няколко месеца изкарах пневмония и организма ми е доста слаб.